Ákos is köszöntötte a diákokat a polgáravatáson (képgalériával frissítve)

Zalaegerszeg - Kedden délben a Dísz-téren a végzős középiskolásokat jelképes kézfogással a város polgáraivá avatták. Az immár hagyományos eseménynek meglepetés sztárvendége is volt, Ákos személyében.

zaol.hu

Dr. Gyimesi Endre polgármester beszéde kezdetén utalt rá, hogy a fiatalok korábban találkozhattak már köztársasági elnökkel, sportminiszterrel, ám olyan  előadóművésszel, akinek húsz lemeze jelent meg, még nem. Hangsúlyozta, fontos, hogy a város komolyan vegye fiatal polgárait, mert  számítanak a felkészültségükre, a munkájukra.


Dr. Gyimesi Endre polgármester és Ákos köszöntötte a végzős diákokat

A városvezető  kiemelte, az idősebb korosztály a fiatalok számára a nemzedékek életének, tevékenységének  megismertetésén keresztül gyökereket, a meglapozott tudással történő útjukra indítással pedig  szárnyakat ad. Bíztatta a diákokat, hogy merjenek nagy célokat kitűzni, és ezeket következetes munkával valósítsák is meg. A továbbiakban hangsúlyozta, a város, az ország egyaránt számít a fiatalokra, a most munkába állókra éppúgy, mint akik érettségi után szereznek szakmát, valamint a városból elkerülő továbbtanulókra, hiszen ezt célozza a Hazavárunk ösztöndíj is. 

Az országra,  a városra ráfér, hogy érzékeny, kritikus fiatalsága legyen, aki nem adja fel könnyen,  nem kedvetlenedik el hamar - hangsúlyozta beszédében. Friss, energikus, kreatív hozzáállást kért a megszólított korosztálytól a város szebbé, jobbá tétele érdekében. 


Az avatás után programkavalkád következett a Dísz-téren

Végül a végzős középiskolásokat a város polgáraivá  fogadta. Ebből az alkalomból az itt tartózkodó ismert zenész,  Ákos ugyancsak  köszöntötte az ünnepelteket. A további programban az iskolák diákjai, művészeti csoportjai váltották egymást a színpadon.

Délután a város dísztermében közel hetven végzős, kiemelkedő tanulmányi és sporteredmény elért diákot jutalmaztak,  az elismeréseket Gyimesi Endre polgármester és Balaicz Zoltán, az oktatási bizottság elnöke adta át. 


A mostani tanévben 1100 diák érettségizik, 606 végzős pedig szakmai vizsgát tesz

Fotók: Katona Tibor

A fotókra kattintva tekintse meg képgalériánkat!

Hagyománnyá vált a gesztus
A város vezetése  1995-ben határozta el, hogy minden  végzős diákot jelképes kézfogással Zalaegerszeg polgárává  fogadják, s ennek a gesztusnak mára hagyománya teremtődött. Jelenleg 241 osztályban  6891 diák jár középiskolába Zalaegerszegen, derült ki a polgármester szavaiból. Hozzátette azt is, az itt tanulók  hatvan százaléka a megyeszékhely környéki falvak és városok fiataljai. A mostani tanévban  1100 diák érettségizik,  606 végzős pedig szakmai vizsgát tesz.



ZH információ: Sinkovics Eta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!