Forma 1: zalai szakács a Red Bull-nál

Zalaegerszeg/Melbourne - Ausztráliában vasárnap elrajtol a 60. Forma 1-es világbajnokság, s bár a rivaldafény nem rá vetül, a Forma-1 világának azért van zalai tagja: a megyeszékhelyi szakács, Köbli Lajos a háttérben dolgozó sokak egyike.

Kerkai Attila

Korábban már írtunk a szakácsként dolgozó fiatalemberről, aki három esztendeje az akkori BMW-Sauber, tavaly pedig a Red Bull Racing  stábjával dolgozott.

A zalai Köbli Lajos a csapatokat kiszolgáló team tagjaként most is ott van a Red Bull Racingnál.

Az idei sorozat azért különleges számára, mert már az első futamtól a csapathoz szerződött és a teljes szezont végigcsinálja, míg a korábbi két alkalommal csak az első európai futamoktól vett részt a munkában.

Az internet segítségével a rajt előtt sikerült vele kapcsolatot teremteni, így Melbournből válaszolt kérdéseinkre.

- Decemberben csatlakoztam újra a Red Bull csapatához, így már a téli és tavaszi teszteléseken is az istállóval utaztam  - mondta el Köbli Lajos.  - Ami a számomra is újdonság, hogy az idei szezonban a nyitánytól ott vagyok a csapattal, így most azokra a helyszínekre is elutazhatok, melyeken korábban nem jártam még. A munka rengeteg, hiszen a melegkonyhát ketten visszük egy lett nemzetiségű sráccal, s nagyjából kétszáz főt látunk el, ugyanis hozzánk tartozik a Toro Rosso csapata is.

Természeten arra is kíváncsiak voltunk, rajta kívül akadnak-e még magyarok a többi stáb tagjai között.

- Igazából nem sok honfitársunk van itt, a Ferrarinál dolgozik két lány, na és a magyar televíziósokkal találkoztam itt, akikkel már korábban összeismerkedtünk - mondta még el Köbli Lajos.


Olvassa el Köbli Lajos korábbi beszámolóit a Forma 1-es világról! 

A FORMA-1-GYEL A VILÁG KÖRÜL - 2007. október 13.
Arra látatlanban is fogadni lehet: nem sok honfitársunk vehet részt aktívan a Forma-1-es világbajnoki sorozat csapatainak munkájában. Ami viszont biztos, hogy egy pókaszepetki fiatalember, Köbli Lajos a BMW Sauber F1 Teammel beutazta a világot.

KÉT CSAPATRA IS FŐZ - 2008. augusztus 08.
A Forma-1-es Magyar Nagydíjon kijutott a népszerűségből a Red Bull csapat alkalmazásában álló zalaegerszegi Köbli Lajosnak is, aki persze helyén kezeli mindezt. Bár viccesen azért megjegyezte: kollégái már-már autogramért álltak sorban nála.

MINDEN A FORMA 1-RŐL! KATTANJON RÁ!



Grafika: Urbanics Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!