Közlekedési információk: út- és látási viszonyok

<b>Körkép</b> - Útlezárások és útszűkületek nehezítik a közlekedést országszerte, Zala megyében erős szél fúj. Tájékozódjon, mielőtt autóba ül - olvassa el az Útinform pénteki jelentését nálunk!

zaol.hu

2009. 02. 13. péntek


Az esti órák óta folyamatosan havazik a keleti országrészben: Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-, Békés- és Csongrád megye területén valamint a Jászságban eddig lehullott 8-12 cm-nyi hó. Fennakadás nincs a közlekedésben. A fő- és mellékutak többnyire hókásásak.

A havazás lassan terjed nyugat felé, már hószállingózást jeleznek Heves, Kecskemét, Kiskőrös, Cegléd és Kápolnásnyék térségéből.

Az M5 vonalán is esik a hó , a kiskunfélegyházai és a balástyai szakaszon vizes a burkolat.

A hóesésben korlátozottak a látási viszonyok: 100-300 m a látótávolság Orosháza, Makó, Hódmezővásárhely, Debrecen, Kisvárda és Nyírbátor környékén.

Szabolcsban erős szél fúj, ugyanígy a Dunántúlon Zalában és Veszprém környékén, sőt Sárvár térségében viharos széllökésekre is számítani kell. 

- 88-as főút, 10-es km. 

Félpályás lezárások:

- 22-es főút, Balassagyarmat–Őrhalom, Szécsény–Salgótarján,

- 53-as főút, Kiskőrös–Pirtó,

- 61-es főút, Simontornya, 

Útszűkületek:

- 8-as főút, Márkó,

- 55-ös főút, Alsónyék,

- 56-os főút, Bátaszék,

- 58-as főút, Pécs–Szalánta

- 61-es főút, Attala–taszári elágazás, Kaposfő–Kiskorpád,

- 66-os főút, Pécs–Mánfa,

- 86-os főút, Mosonmagyaróvár.

 

A Balatonon már jár a komp. Szántódrévből 7.00 és 17.00, Tihanyrévből pedig 7.30 és 17.30 óra között óránként indul a járat.

A Dunán Szob és Pilismarót-Basaharc, valamint Dunaújváros és Szalkszentmárton között tavaszig szünetel a kompközlekedés. A többi átkelőnél zavartalan a forgalom.

A Tiszán Tiszaroff és Tiszasüly, valamint Nagyrév és Tiszakécske-Tiszabög között leállt a komp.

Lónya és Tiszamogyorós, Tiszadob és Tiszalúc, Csongrád és Csépa között a pontonhidat elbontották. Napkeltétől napnyugtáig mindhárom átkelőhelyen komp jár.

 

A 2-es főúton Göd és Vác között helyi útszűkület mellett kátyúznak, mozgó terelés mellett, jelzőőrös irányítással és 30 km/h-s sebességgel halad a forgalom.

 

A 21-es főúton Lőrincitől Zagyvaszántóig szintén a burkolati hibákat szüntetik meg, a helyi sávlezárásnál 40 km/h-ra kell lassítani.

 

A 32-es főúton Hatvannál egy közel 3 km-s szakaszon szüntetik meg a burkolati hibákat, emiatt napközben számos munkagödröt kell kikerülni.

 

Az 53-as főúton Kiskőrös és Pirtó között (29–44 km) megszüntetik a kátyúkat, sávlezárásra és jelzőőrös irányításra számítsanak.

 

Az 55-ös főúton Alsónyék közelében a 118-as km-nél, az 56-os főúton pedig Bátaszék közelében a 21-es km-nél március közepéig csomópontépítés miatt szűkül le az úttest, ha szükséges, jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

Az 57-es főúton Szajknál, valamint a versendi és a monyoródi elágazásnál, a 7–16 km között az M6-os és az M60-as autópálya építési forgalma miatt többször pár percre leállítják a járműveket.

 

Az 58-as főúton Pécs és Szalánta között a 7-es km közelében autópálya-építés miatt útszűkület lassítja az előrejutást.

 

A 61-es főúton Simontornyán a 33-as km-nél aszfaltozás miatt jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. Attala és a taszári elágazás, a 97-es és a 112-es km között útépítők dolgoznak, míg Kaposfő és Kiskorpád között (132–134 km) az árkot és a padkát javítják. A felsorolt helyeken útszűkület lassítja az előrejutást.

 

Forrás: Magyar Közút, ÚTINFORM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!