Az egerszegi muzsikus nem énekel rózsaszínű gumislágert

<b>Zalaegerszeg</b> - <em>Bella Levente</em> zenekarával együtt jövő szombaton a zalai megyeszékhelyre látogat. Természetesen koncertet is ad az Eric Plancton nevű formáció. Az együttes frontemberével beszélgettünk.

Péter Gyöngyi

Az együttes február 14-én a Mama Africában játszik, a koncert apropóján Bella Leventét kérdeztük egyebek mellett a zenekar nevéről:

A zenekar neve valóban Eric Claptonra hajaz,  mondta az egerszegi muzsikus , de  nem akar rá hasonlítani. Érdekes anagrammának tűnt és a visszajelzések szerint tetszik is az embereknek, viccesnek tartják. Vidám, de rockos zenét próbálunk játszani. 

Mostanában kevés ilyennel találkozom, mindenki  búslakodik. Ok az lehet rá, de a szomorkodással nem jutunk  előbbre... A szombati koncerten vegyesfelvágott lesz. A műsor felében  saját szerzeményeket játszunk,  a másik fele  a műfaj nagyjainak dalaiból áll: U2, Lenny Kravitz, Robbie Williams, Foo Fighters...

- Nemrégiben néhány tag búcsút vett az együttestől.

Több változás is történt a zenekar életében. Két tagtól megváltunk, egy új gitáros érkezett. A kiadónkkal egy idő után nem találtuk a közös hangot, így  ma már a magunk útját járjuk. Egyelőre ennek a legnagyobb előnyét a közönség élvezheti, mert a dalaink ingyenesen hozzáférhetőek. Azt még nem tudjuk, van-e értelme kiadóhoz menni.

- Négy év telt el a Megasztár óta. Mikor érezte először, hogy már a maga életét éli?  

Talán az utóbbi egy évben. Ha  kiadónak próbál megfelelni az ember,  abból nem sok jó származik. Igyekeztek  a popba erőltetni, de lepergett rólam a műfaj. Alkalmatlan vagyok rózsaszínű gumislágereket énekelni és  nem is különösebben szeretnék.

- Meg lehet ma élni a zenélésből Magyarországon?

El kell fogadni, hogy ez az ország kicsi ahhoz, hogy igazán nagy sztárokat termeljen ki.  Talán négy-öt előadó, zenekar van, mely megél a zenélésből, de ők  15-20 éve csak ezzel foglalkoznak és jók. Ilyen a Quimby, a  Tankcsapda, a  Kispál és a Borz. Fellépési lehetőségek vannak, de nevetséges gázsiért... Az angol nyelvi diplomámat  a tűzfalon veri az eső, merthogy rádiós műsorvezetőként dolgozom, de  lehet, hogy egyszer valahol be kell mutatnom. Az  azt jelentené, hogy valamit nem jól csináltam. 

 Bella Levente:  Szomorkodással nem jutunk előbbre

- Mi a célja, mondjuk öt év múlva hol szeretne tartani?

Három nagylemez, heti egy-két igazi koncert, rádiós és televíziós  műsorvezetések. És a páromtól két gyerek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!