A bál bevételéből

2024.05.26. 11:00

Felavatták a plébánia felújított útját Pákán

Szombaton kettős ünnepet tartottak a község plébániáján, hiszen a Szent Péter és Szent Pál apostolok tiszteletére felszentelt templomban ezen a napon 22 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Fekete Szabolcs Benedek, a szombathelyi egyházmegye segédpüspöke, aki nem először járt már a pákai plébánia által szervezett eseményen.

Korosa Titanilla

Balról Németh Csaba és Fekete Szabolcs Benedek vágta át a nemzeti színű szalagot az út megáldását követően

Fotó: Korosa Titanilla

Továbbá felavatták a templom mellett, a plébánia épületéhez vezető útszakaszt, melyet nemrég aszfaltoztak le.

- Már az elmúlt évben fontolgattuk, hogy az idei januári jótékonysági egyházközségi bálra újabb célt találjunk, s nem is kellett messzire tekintenünk, hiszen szembetűnő volt a plébániához felvezető út leromlott állapota, mely kátyús volt, több helyen szétfagyott és nem tudtuk rendeltetés szerint használni, főként az idősek közlekedtek itt nehezen – mondta Németh Csaba, Páka plébánosa. - Ezért a bálra készülve úgy döntöttünk, hogy merünk nagyot álmodni és az út megújítására vonatkozó tervünket meghirdetjük. A hívek átérezték elképzeésünket, igen nagy volt az adakozási kedv, több mint 3 millió forint lett a bevétel és így sikerült több mint 300 négyzetméter utat leaszfaltoztatni, 3,5 méter, illetve az épület előtt 4 méter szélessé tenni, elkészült a padkázás, valamint a ház lépcsője is felújításra került, vagyis összességében egy nagyon jelentős beruházás történt meg ezzel a plébánia életében.


 

A további terv - tette hozzá Németh Csaba –, hogy az egy hektáron fekvő plébánia kertjét bekerítsék, biztossá tegyék a vadak ellen, illetve egy kerti tavat és táborhelyet kívánnak kialakítani.


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában