Színházi esték

<b>Kiskutas</b> - A színház jegyében telnek a kiskutasi esték. Pénteken <em>Körtvélyessy Zsolt</em> lépett közönség el, szombaton este <em>Pogány Judit</em> egy megrázó monodrámát ad elő, vasárnap pedig <em>Jordán Tamás</em> tárja fel József Attila belső világát.

zaol.hu

Néhány hete a Hal a tortán című műsor kapcsán látogatott Körtvélyessy Zsolt a zalai településre, most azért érkezett, hogy bemutassa az Egy őrült naplóját. A orosz klasszikus Gogol novellájából készült monodrámáról kapcsán így fogalmazott a színész:

- Én először Darvas Iván csodálatos előadásán találkoztam vele. 1992-ben a Nemzeti Színházban mutattam be, Horváth Csaba rendezésében. Hogy most miért vettem elő? Mert ma talán még aktuálisabbnak érzem. Ma kevésbé az őrült "klinikai" bemutatása érdekel, inkább az emberi kiszolgáltatottság, a hatalom és az ember viszonya. A pokoljáró-szerep és egyre jobban izgat!

A pénteki siker után szombaton este 7-kor Vajda István: Pedig én jó anya voltam című monodrámájával lép színpadra Pogány Judit. Az előadás ajánlója szerint csak 16 éven felülieknek, mivel megrázó monodráma Vajda István egy brutális kettős gyermekgyilkosság elkövetőjének édesanyával készített tényfeltáró interjújából született. 

A színházi napokat Jordán Tamás zárja vasárnap.   A 19 órakor kezdődő előadásban a színész Szabad ötletek jegyzéke - két ülésben címmel József Attila világában vezeti be a nézőket.

A kiskutasi estékről a Zalai Hírlap hasábjain is beszámolunk majd.

Ezek is érdekelhetik