Földművesek vetélkedtek

Csömödér - A parasztolimpia menetét a helyi önkormányzat állította össze, mintegy tucatnyi versenyszám várt a csapatokra. Vajon milyenek?

Gyuricza Ferenc

Játékos ügyességi versenyekkel ért véget az a közösségformáló programsorozat, amely a csömédéri körjegyzőség falvaiban valósult meg. A mostani rendezvény volt az utolsó a sorban. 

A nyár derekén megkezdett sorozat utolsó eseményére a körjegyzség közontjában, Csömödérben került sor, ahol a résztvevő csapatoknak a földműves életmódhoz kötödő, embertpróbáló, de mégis tréfás-játékos feladatokat kellett megoldaniuk. A parasztolimpia menetét a helyi önkormányzat állította össze, ily módon mintegy tucatnyi versenyszám várt a csapatokra.A nézők egyebek mellett a gólyalábazást is kipróbálhatták Fotó: Gyuricza Ferenc

- Elsősorban arra törekedtünk, hogy olyan feladatokat állítsunk össze, amelyek valóban kötődtek a régi paraszti életmódhoz - mondta Győrfi Csaba, a község polgármestere. 

- Ily' módon a szántástól egészen a betakarításig végigkövetjük egy év legfontosabb eseményeit. Arra is figyelmet fordítottunk, hogy a parasztolimpia ne csak a résztvevő csapattagok számára kínáljon elfoglaltságot, hanem azoknak is, akik nézelődőként vesznek részt az eseményen. Ők kipróbálhatták a gólyalábazást, de volt kézműves játszóház, íjászat és kulturális bemutató is.

Bővebben a téméról a hétfői lapszámban. Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik