Bulvár

2017.05.25. 13:19

4 csalhatatlan jel, hogy itt az ideje munkát váltanod

Fontosabb, hogy fejlődj, mint hogy a megszokott kis helyeden malmozzál.

Izgalmas kérdést járt körül a Fortune magazin. Azt kutatták, hogy lehetnek-e előzményei, csalhatatlan jelei annak, hogy valaki nincsen a helyén, nem a megfelelő helyen dolgozik.

"Az Entrepreneur Insiders nevű hálózat online közösség, akik az amerikai start-up-ok legötletesebb és befolyásos embereit tömörítik magukban, és ők válaszolnak a vállalkozásokkal kapcsolatban feltett kérdésekre" - írja a lap. "Most arra a kérdésre kapunk tőlük válaszokat, hogy milyen jelek mutatják, hogy új munkahely után kellene néznünk."

 

A héten 5 alkalomból 3-szor rettegve mész be dolgozni

"Nem fél mindenki a hétfő reggeltől, neked sem kell" - mondja a Fortune által megkérdezett szakértő. "Ha a legtöbb napon szorongva ébredsz, és azon jár az eszed, hogy mit tartogat számodra a nap, és nem akarsz nehezebb projekteket elvállalni, talán itt az idő, hogy átgondold a helyzeted."

Azt javasolják, hogy ha összeszorul a gyomrod attól, hogy munkába kell menned, gondolkodj el rajta, miért érzel így?

Már nem érdekel, amit csinálsz? A munkahelyi légkör a rossz? Máshol jár az eszed? Bármi legyen is az ok, talán itt az ideje új munkát keresned.

Unod magad, és már rég kinőttél a pozíciódból

Mindenkinek szüksége van kihívásokra a munkájában, máskülönben csak játék volna az egész. Ha úgy érzed, a munkád nem visz előrébb, nem fejlődsz általa, ideje megnézned az álláshirdetéseket. Amikor eléred a munkahelyeden a lehető legmagasabb pozíciót, és már csukott szemmel is el tudod végezni a munkád, vagy ha nem támogatják a munka szintjét emelő ötletedet, természetes, ha már nem érzed magad olyan jól a munkahelyeden.

Ha már tényleg nincs hova fejlődnöd a munkahelyeden, akkor ez hosszú távon nem megfelelő helyzet. Keresd a kihívásokat, fejlődj, bontakozz ki és válj azzá, akivé szeretnél válni. Sose maradj ott egy munkahelyen csak kényelemből és megszokásból.

Tűzz ki magasabb célokat akkor is, ha ez egy másik munkahely keresését jelenti. Fontosabb, hogy fejlődj, mint hogy a megszokott kis helyeden malmozzál.

A munka mellett nincs magánéleted

ha azon kapod magad, hogy még az ágyban is az e-mailjeidet nézed, öntudatlanul is a híváslistát nézegeted a telefonodon, miközben a családoddal vagy, ha alig találkozol a barátaiddal vagy a rokonaiddal vagy nem vagy ott fontos családi eseményeken, akkor valószínűleg a munka és a magánéleted nincs egyensúlyban.

Mindenki számára más a megfelelő egyensúly, de azért jobb, ha átgondolod, hogy a munka vajon nem lehetetleníti-e el az életed más szempontjait.

Vajon ez az egyensúlyhiányt magad termeted, hogy elmenekülj valami elől vagy a munkahelyed kényszeríti rád? Bármelyik legyen is, ez bizony azt jelzi, hogy valami nincs rendjén.

 

A teljesítményed esik vagy pedig már figyelmeztettek is

Ha egy vállalkozás bármekkora erőfeszítés ellenére sem akar működni, talán érdemesebb az időt és energiát másba fektetni. Nem szégyen elismerni, hogy néha nem a megfelelő dologért harcolunk.

Jobb felismerni, hogy mikor érdemes lelépni, mint hogy kiégjünk, vagy, ami még rosszabb, hogy minket bocsássanak el.

Megjegyzés: "Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa és motorja is egyben. Ha még nem sikerült elérni, amit akartál, hajrá! A következő állomás már ott vár rád."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!