Bulvár

2015.10.22. 15:45

Batman megalkotója, Bob Kane csillagot kapott Hollywoodban

Csillagot kapott szerdán a hollywoodi Hírességek sétányán Bob Kane képregényszerző, Batman megteremtője - közölte a Variety.com.

Kane éppen száz éve, 1915-ben született és apjától örökölte a rajzolás szeretetét, aki a New York Daily Newsnál gravírozóként dolgozott.

Képregényrajzolóként hamar rájött, hogy ha a kor nagyságai, Jerry Siegel és Joe Shuster, a Superman-képregények alkotói nyomába akar érni, akkor egy saját hőst kell teremtenie. 1939-ben egy hétvége alatt kitalálta Batmant, középiskolai barátja és alkotótársa, Bill Finger pedig megálmodta a sötét lovag öltözékét és alteregóját, Bruce Wayne-t. Az első Batman-képregény 1939 májusában debütált a Detective Comics (DC) képregénysorozatban.

A hatvanas évekre már nagy kultusza alakult ki Batmannek, a batmániát az ABC tévé 1966 és 1968 között sugárzott nagy sikerű tévésorozata is tüzelte. Összesen 120 epizód készült akkor a tévécsatorna számára. A nyolcvanas évek végén Tim Buron Batman-filmje lehelt új életet a denevérruhás hősbe. Kane 1998-ban hunyt el, jóval a negyedik Batman-mozi bemutatása után.

Jövőre újra feltűnik a filmvásznon a gothami hős, akit ezúttal Ben Affleck alakít a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmben, amely Zack Snyder rendezésében készül.

http://variety.com/2015/scene/spotlight/walk-of-fame-bob-kane-batman-1201622072/

Ezek is érdekelhetik