Bulvár

2015.02.07. 20:15

A mozik toplistája - Fantasztikus filmek a mozikban!

Új bemutató, az angol-amerikai életrajzi dráma, a Kódjátszma tört az élre a hazai mozikban játszott filmek népszerűségi listáján a január 29-e és február 4-e közötti héten.

Szente Ottó

A második világháború idején a német Enigma nevű titkosító gépek jeleinek megfejtésében kulcsszerepet játszó, tragikus sorsú Alan Turing életét feldolgozó filmre 30 ezren váltottak jegyet a bemutató hetében.

A Kódjátszma a több hete listavezető Elrabolva 3. című akciófilmet taszította le a trónról, utóbbi a 3. helyen landolt, a héten 18 ezren, a január 8-ai bemutató óta több mint 250 ezren látták.

A 2. helyre is új bemutató futott be, a Joker című amerikai krimi, amely 22 ezer nézőt vonzott. Az előző heti második Mortdecai című vígjáték az ötödik helyre esett vissza, 16 és félezer néző volt rá kíváncsi. A negyedik helyen a Mindenség elmélete áll, 17 ezer néző látta a héten a bemutató óta pedig 40 ezer.

Magyar filmet is játszani kezdtek a tárgyalt héten, a Mancs címűt. A világhírű magyar mentőkutya ihlette, de fiktív történet 7300 nézőt ültetett a mozik széksoraiba, ez a 10. helyhez volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!