Bulvár

2012.02.17. 10:26

Botrányos? Erotikus címlapfotó a focisztárról és meztelen barátnőjéről

Őrizetbe vették Tunéziában azt a lapigazgatót, aki a címlapon közölte azt a Sami Khedira tunéziai származású német futballistát és modell barátnőjét ábrázoló képet, amelyen a nő teljesen meztelen, és a focista a kezével takarja el a mellét.

MTI

A rendőrök bevitték az Ettuniszía című napilap főszerkesztőjét és egyik újságíróját is, de őket elengedték. Mindannyiukat a "jó erkölcs veszélyeztetésével" gyanúsítják.
   
Csütörtökön egy tucat újságíró gyűlt össze az ügyet tárgyaló bíróság előtt, tiltakozva kollégáik őrizetbe vétele miatt. "Ellenezzük a fotó megjelentetését, mert nem felel meg a szakmai elveinknek, de ez nem ok arra, hogy őrizetbe vegyenek újságírókat" - méltatlankodott Ziad al-Héni, a tunéziai újságíró-szakszervezet egyik tagja.
   
A Real Madrid középpályását és szőke barátnőjét, Lena Gerckét ábrázoló fotó eredetileg egy német férfimagazin, a GQ címlapján jelent meg, majd bejárta az egész világot.


A tunéziai lap munkatársai halálos fenyegetéseket kaptak a kép megjelentetése után, feltehetően radikális iszlamistáktól. Ezzel egyidejűleg a Facebookon több ezren biztosították támogatásukról az újságírókat.
   
Tunéziában a 2011. októberi parlamenti választások után az iszlamista Ennahda párt vezetésével alakult kormány, miután 2011 januárjában megdöntötték Zin el-Abidin ben Ali diktátor uralmát. A cenzúra megszüntetését is magával hozó forradalom óta ez az első eset az észak-afrikai arab országban, hogy újságírókat őrizetbe vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!