Bulvár

2012.01.03. 17:45

Siker! A George Smoog zenekar híre egészen Bostonig jutott

"Megkapó dal, komoly, elgondolkodtató mondanivalóval." Így jellemezte Marcie Joy, amerikai énekesnő a zalaegerszegi George Smoog zenekar legújabb szerzeményét, mely a segítségével most már egyenes úton halad a világhír felé...

Kiss Anna

Jövő hétfőn este nyolckor ugyanis a bostoni énekesnő, Behind The Lyric (A dalszöveg mögött) című rádióshowjában, mely több, mint 40 frekvencián fogható és internetes állomások is sugározzák, debütál a megyeszékhelyi együttes legfrissebb dala, a Life. Ráadásul, egy riport is elhangzik a zalai zenekar két tagjával. A műsor, ahogy címe is árulkodik, exkluzív interjúkat közöl az előadókkal, olyan hírességek is szerepeltek már a showban, mint Fedde Le Grand, Kaskade, Ferry Corsten, Paul Oakenfold vagy Nadia Ali.


- Szerettem volna, ha egyfajta kommunikáció alakul ki a hallgatóság és a dalok írói között, hiszen a zenészek órákat, napokat töltenek azzal, hogy a szívüket és lelküket dallamokba öntsék -mesélt műsoráról lapunknak Marcie Joy.- Úgy gondolom, megéri időt fektetni abba, hogy megismerjük a dalkészítés nehéz feladatát és azt az emberi, személyes történetet, amely egy-egy dalszöveg mögött van.

Az együttesre és magára a dalra Gyöngyösi Attila hívta fel a figyelmemet, aki Endy Smile néven elkészítette a Life remixét, amely tökéletesen illik a műsorom koncepciójába. Megkerestük az együttest, amely tagjai nagyon örültek az interjú lehetőségének. Nagyon szimpatikus számomra a George Smoog hozzáállása, úgy tűnik, számukra a zene elengedhetetlen formája a kommunikációnak. Véleményem szerint, a hallgatóság imádni fogja a dalt. Hálás vagyok, amiért nyitottak azokra a művészekre, akiknek a zenéje szívből szól.


A George Smoog, azaz Bolla György, Szkok István, Kiss Bódog Zoltán és Misurák Tünde dalai számtalan hazai rádióban hallhatóak már, ám az amerikai műsorban való szerepléssel újabb kapuk nyílhatnak meg az együttes előtt.



- Amellett, hogy lejátsszák a dalunkat, az is nagy dolog, hogy "megszólalhatunk", hogy a Life a mi kommentárunkkal kerül a közönség, hallgatóság elé - mondta Szkok István. - Itthon már több, mint15 rádió játssza a dalt, a visszajelzésekből kiderül, sokan nem is gondolják róla, hogy magyar számról van szó. Ezt dicséretként értékeljük. A zene több stílust ötvöz, a 80-as évek diszkóhangulatán túl megjelennek jazz és blues dallamok is. A Life egyfajta használati útmutató az élethez, tulajdonképpen arról szól, hogy az életben azok tudják igazán megélni a boldogságot, akik mélységeket is megéltek már. 



A George Smoog formáció 2006-ban alakult, az Electric Connection együttes egykori két alapítója, Bolla György (George) és Szkok István (Smoog) által. 2011 májusában újabb 2 taggal (Kiss Bódog Zoltánnal és Mishooval, azaz Misurák Tündével) bővült a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!