Bulvár

2011.10.02. 08:17

Dj. EeDo kamerák kereszttüzében pörgette a lemezeket

Valószínűleg nagyon szerencsés csillagzat alatt született a 24 éves nagykanizsai Dolmányos Edina. Legalábbis a fiatal lány szerint leginkább ennek köszönheti azt, hogy egy nyár leforgása alatt országos népszerűségre tett szert. A hirtelen jött sikert óvatosan kezeli Edina, művésznevén dj. EeDo.

Benedek Bálint

A dekoratív hölgy azzal, hogy júniusban megnyerte az ország egyik legnagyobb zene televíziójának a kizárólag nők számára meghirdetett lemezlovas versenyét, három hónapon át a kamerák keresztüzében pörgette a lemezeket.
Minden Nagykanizsán kezdődött még évekkel ezelőtt, amikor Edina a 15. születésnapjára megkapta a legelső keverő pultját. Ugyan a komoly technikához nem nagyon értett, de szinte éjjel-nappal próbálkozott, hogy valamilyen érdekes mix-el ajándékozza meg barátait. Aztán az elkészült alkotásokat a házibulikon játszotta le. A zajos siker nem maradt el, sőt a barátok biztatták Edinát, hogy próbálja ki a tudását nagyobb társaság előtt is, hiszen egy diszkó változatos zenei ízléssel megáldott közönsége előtt is megállná a helyét.

- A suli miatt megállt a "tudomány" - mesélt tovább Dolmányos Edina. - A mixek keverésére pusztán kikapcsolódásként tekintettem, a tanulás sokkal fontosabb volt, ám közben a hazai és külföldi disc jockey-k munkáit igyekeztem követni. No meg persze buliztam, mint bármelyik normális egyetemista.
Edina ráadásul egyszerre két vasat tart a tűzben, ugyanis a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdász-szakán és ezzel párhuzamosan a Károli Gáspár Református Egyetem jogtudományi karán tanul.

- Ezek után nyilvánvaló, hogy nem jutott időm semmi másra - folytatta Edina. - Ettől függetlenül mindig érdekelt a lemezlovasok élete, figyeltem a ténykedésüket, sőt titkon a zenei ritmusváltások pontosságára is érzékenyen reagáltam.

A lányról szülővárosában tudták, hogy különleges érzéke és tehetsége van a zenéléshez. Ez persze nem sokáig maradt titokban a  Dunántúl egyik legnagyobb diszkójának tulajdonosa előtt sem, aki titokban az egész városban kiragasztatta, hogy a következő buliban Edina keveri a korongokat.

- Reggeltől kezdve megállás nélkül csörgött a telefonom, s mindenki gratulált, s megígérték eljönnek meghallgatni - mesélt tovább Edina. - Köpni-nyelni nem tudtam, csak hallgattam, aztán megkérdeztem: honnan veszik ezt? Semmiről nem tudtam, de a meglepetés elérte célját, hisz végre teljesült az álmom, diszkóban, élesben adhattam a talpalávalót.

A kanizsai lány nem tétlenkedett sokáig, amint meghallotta, hogy a tinédzserek által oly kedvelt magyar zenecsatorna női disck-jockey keres, jelentkezett. Az első budapesti selejtezőn érdekes elektronikus és house alapokra kevert dallamos muzsikával jutott a legjobb nyolc közé. Majd négy tagú, tapasztalt szakemberekből (lemezlovas) álló grémium előtt kellett 25 perces bulit csapniuk. Ez alapján a három legjobb juthatott tovább. Köztük volt az Edina is, aki a nevének a becézett formájából álmodta meg a rövid, de hatásos Eedo művésznevet.

- Aztán begyorsultak az események, a következő körben már a bulizós műsor vezetőjével álltunk a kamera előtt - tette hozzá dj. Eedo. - Interjúkat kellett készíteni, de lámpalázam egyáltalán nem volt, inkább nagyon lazán kezeltem a helyzeteket és poénosra vettem a figurát.

A dekoratív lány közvetlenségével meggyőzte a zsűrit, akik egy hét gondolkodási idő után június 29-én éppen Eedo születésnapján közölték a jó hírt.
- Hirtelen elképzeltem, hogy a tévékamerák előtt, az ország szeme láttára az egész nyáron szórakoztathatom az embereket, bevallom tetszett az ötlet - így Dolmányos Edina. - Mosonmagyaróvártól Salgótarjánig három hónap alatt a stábbal bejártuk az egész országot, jártunk a Balaton parton és számos vidéki városban, ahol mindenhol imádtak bennünket.

Előfordult, hogy Eedo mögött a budapesti utcákon összesúgtak, s nem egyszer autogrammot kértek tőle. Az alapvetően szerény lányt meglepte a nagy érdeklődés. Rádaásul megjelenésével a férfiak szimpátiáját is kivívta, így nem egyszer előfordult, hogy a bátrabbak az aláírás mellé még telefonszámot is vártak volna. S, bár Eedo szíve jelenleg nem foglalt, de a láthatáron már feltűnt a lovag, akivel egyelőre az ismerkedésnél tartanak.
Eedo a jövőjét tekinvte óvatosan fogalmazott, mint elmondta: szeretne saját erőből karriert építeni a dj-k kemény világában. Szerinte a közönség manapság nem válogat női és férfi lemezlovas között, egy fontos feladat van: aki felperzseli a bulizókat, s következetes, de képes a megújulásra az elérheti célját.

Bár a kanizsai lány élete szinte egy szempillantás alatt megváltozott, ám meg sem fordult a fejében, hogy önmagából kivetkőzve, mai divatos szóval élve celebként kezeljék.

- Szerencsecsillagok vesznek körül, ők a családom és a barátok - mosolygott Eedo. - Folyamatosan erővel és kitartással töltenek fel, mely a terveim megvalósításában sokat segít.


Fotók cms-ben: VZH dj eedoo néven (négy fotó)
Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!