Bulvár

2011.02.16. 12:43

Tinie Tempah és Plan B diadala a brit zenei díjátadón

London - A rapper Tinie Tempah és a hip-hop sztár Plan B uralta a brit könnyűzenei díjak, a Brit Awards kedd esti londoni gáláját. A megújult ceremónia a britek méltó válasza volt a Grammyre.

MTI/AP/Reuters

A 22 esztendős londoni Tempah Disc-Overy című, tavaly kiadott debütáló lemezével a legátütőbb brit zene, az albumon szereplő Pass Out pedig a legjobb brit szám trófeáját kapta. Az elegáns fehér zakót és fekete keretes szemüveget viselő rapper utóbbi díját "az angol zenének, a békének és a szeretetnek" ajánlotta.
   

Az új irányba fordult Plan B The Defamation of Strickland Banks című, Motown-inspirálta koncept-albumával jutott a csúcsra: az év legjobb férfi szóló előadóművészének választották.
   
A korábbi években már úgyszólván leírt, unalmasnak és kiszámíthatónak bélyegzett Brit Awards-gálát idén első ízben rendezték meg London legnagyobb zenei arénájában, az O2 csarnokban. Az új helyszín és a magas színvonalú, látványos show kétségtelenül elérte célját: sikerült tükröznie a zeneipar változó arculatát.
   
A műsort az egykori fiú sztárbanda, az újra összeállt Take That fergeteges fellépése nyitotta. A Robbie Williamsszel kiegészült felnőtt csapat, amely az est folyamán a legjobb brit együttes díját söpörte be, Kidz című számával mozgatta meg a közönséget. A készenléti rendőröknek öltöztetett tánckarral kiegészült előadással a nemrég a tandíjak felemelése ellen tüntető brit diákok előtt hajtott fejet a 15 év után ismét befutott csapat.
   
A díjazottak között szerepelt Rihanna és a kanadai tinisztár Justin Bieber is, de számos meglepetés is született. A legjobb női előadó kategória győztese, Laura Marling annyira meghökkent, hogy a színpadra lépve szükségét érezte, hogy előbb bemutatkozzon.
   
Az Arcade Fire a legjobb külföldi együttes és a legjobb külföldi album elismerését kapta The Suburbs című lemezéért. "Arcade Fire a nevünk - keressétek meg a Google-on" - ajánlotta banda énekese, Win Butler, jelezve, hogy még nekik is szokni kell a népszerűséget.
   
Az év brit albumának díja a Mumford and Sons bendzsóval és mandolinnal kísért, Sigh No More című lemezének jutott. A kritikusok díját a 22 éves énekes-dalszerző Jessie J vehette át. Az év legjobb külföldi férfi szóló előadója pedig Cee Lo Green lett. Az ő fellépése zárta a brit könnyűzene ünnepét. A tűzijátékkal kísért fináléban Forget You című számát énekelte.


Tinie Tempah: Pass Out


További zenei híreink itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!