Bulvár

2010.11.08. 09:50

MTV EMA 2010: Lady Gaga leragasztott mellbimbókkal vette át a díjakat Budapesten

Elképesztő produkciók, fantasztikus ruhák, őrjöngő közönség és zene, zene, zene: ez jellemezte az idei MTV Europe Music Awards díjátadót Madridban. Az este legnagyobb győztese Lady Gaga volt, aki három díjat vihetett haza, méghozzá Budapestről: a popikon a magyar fővárosban adott koncertet a gála alatt, ahonnan az éteren keresztül köszöntötte a spanyol közönséget.

MTI

Eva Longoria Madridban, Lady Gaga pedig Budapesten őrjítette meg a közönséget. És hogy mi a közös a két produkcióban? Az MTV Europe Music Awards gála. A vasárnap este megrendezett díjátadón a zenei élet színe-java fellépett és együtt ünnepelte Európa legjobbjait.

A három díjat nyerő rekorder, Lady Gaga Budapesten koncertezett a díjkiosztó show-val egy időben, így Madridból élőben kapcsolták a Papp László Budapest Sportarénát, ahol Gaga - szokásához híven - polgárpukkasztó öltözékben: ezúttal nyers hús helyett egy átlátszó plasztik-ruhában, fehér ragtapasszal mellbimbóján, könnyek között köszönte meg a díjakat, majd azonnal folytatta élő koncertjét.

 

Lady Gaga a Bad Romance című számáért a legjobb dal, ezen kívül a legjobb női előadó és a legjobb pop előadás kategória díjait kapta meg az MTV Europe-tól.
"Nagyon sokat jelent nekem. Szeretlek Európa" - mondta az élőben kapcsolt énekesnő az Aréna színpadán.
   


A legjobb férfi előadó a kanadai Justin Bieber lett az MTV európai díjaira leadott 46 millió internetes szavazat alapján. A 16 esztendős tinisztár olyan vetélytársakat előzött meg, mint Eminem vagy Kanye West.
   


Katy Perry - aki éppúgy öt kategóriában volt esélyes, mint Lady Gaga - végül a California Gurls című daláért elnyert legjobb videó díjával távozott a gáláról. A legjobb rock elnevezésű díj az idei Sziget fesztiválon is fellépett Thirty Seconds to Mars együtteshez vándorolt, Keshát választották a legjobb új előadónak, és az amerikai Paramore poppunk bandát a legjobb alternatív előadónak.
   

 
Eminem a hiphop kategóriát nyerte meg, a Tokio Hotelt a legjobb World Stage előadóvá kiáltották ki, a legjobb európai előadó díja pedig az olasz Marco Mengoni kezébe került.

Az MTV az eddig 125 millió albumot eladott amerikai rockcsapat, a Bon Jovi zenei munkásságát a Global Icon-díjjal ismerte el.
   


Shakirát a Free Your Mind-díj nyerteseként ünnepelték: az énekesnő a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért folytatott kampányával érdemelte ki az elismerést.
   


Az MTV Europe Awards gálát minden évben más európai városban rendezik meg. A házigazda szerepét korábban többek között Párizs, Barcelona, Róma, Liverpool, Lisszabon és Koppenhága is betöltötte.
 


A madridi este háziasszonya, a Született feleségekből ismert Eva Longoria a ceremónián pikáns gesztussal tisztelgett a távol lévő Lady Gaga előtt: spanyol sonkaszeletekbe öltözötten vonult fel a színpadra a popcsillag húscafatokból komponált ruhakölteményére emlékeztetve.

 Eva Longoria fergeteges rap-beharangozója az EMA-ra:


Az este folyamán fellépett Shakira, Rihanna, az életműdíjas Bon Jovi és az előző két év háziasszonya, Katy Perry is. A díjátadók között pedig olyan sztárokat láthattunk, mint Slash, az MTV-n futó őrült sorozat, a Dudesons tagjai vagy Miley Cyrus - írja a vasnepe.hu.
.

Miley Cyrus - Who owns my heart  - Élőben az  MTV Europe Music Awards 2010-es díjátadón:


A TELJES DÍJÁTADÓT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!











OLDALTÖRÉS: A 2010-es MTV EMA győztesei










 A 2010-es MTV EMA győztesei:










 A 2010-es MTV EMA győztesei:










 A 2010-es MTV EMA győztesei:

Legjobb Dal: Lady Gaga – Bad Romance

Legjobb Férfi előadó: Justin Bieber

 Legjobb Élő Előadás: Linkin Park

Legjobb Új Előadó: Ke$ha                                                           

Legjobb Női Előadó: Lady Gaga

Legjobb Rock: Thirty Seconds To Mars

Legjobb Pop: Lady Gaga                                                     

Legjobb Hip Hop: Eminem

Legjobb Alternatív Előadó: Paramore

Legjobb Videó: Katy Perry – California Gurls

Legjobb Push Előadó: Justin Bieber

Legjobb World Stage Előadó: Tokio Hotel

Best European Act: Marco Mengoni - Olaszország

Free Your Mind díj: Shakira

MTV EMA Global Icon: Bon Jovi







OLDALTÖRÉS: Lady Gagát és Kylie Minogue-ot Ausztráliában nem díjazták
















Lady Gagát és Kylie Minogue-ot Ausztráliában nem díjazták

Míg Európa ünnepelte, az ausztrálok nem díjazták Lady Gagát: a vasárnap az MTV három európai zenei díjával is jutalmazott popdíva éppúgy lemaradt az ARIA-díjról, mint kolléganője, Kylie Minogue.

Az Ausztrál Lemezipari Szövetség Zenei Díjainak (ARIA) hétvégi átadásán az év albuma címet Angus és Julia Stone vehette át Down the Way című lemezért. A testvérpár egyebek mellett a legjobb felnőtt alternatív album díját is elvitte.

A legjobb rockalbum kategóriában a Birds of Tokyo kerekedett felül, a legjobb női előadó Washington lett I Believe You Liar című albumával, amivel elnyerte a legátütőbb előadó díját is. A férfi mezőnyből Dan Sultan emelkedett ki.
Az idén első ízben átadott, legnépszerűbb nemzetközi előadónak járó közönségdíjat a brit Mumford and Sons kapta.
Az ARIA kiosztásának - amelyre 1987 óta kerül sor - a Sydney Operaház adott otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!