Bulvár

2010.09.01. 19:15

Összegyűlt a szükséges pénz Scarlett O'Hara ruháinak restaurálására

Az Elfújta a szél rajongói több tízezer dollárt dobtak össze egy austini múzeum felhívására, amely adományokból kívánja felújítani a filmklasszikus főhősének, Scarlett O'Harának a ruháit.

MTI

  
A Texas Egyetem Harry Ransom Center kiállítási központja kedden számolt be közleményben arról, hogy az elmúlt három hétben 13 országból és az Egyesült Államok 44 tagállamából több mint 600 adományozó járult hozzá a 30 ezer dollárra becsült költséghez.
   
A pénzből az 1939-ben bemutatott Oscar-díjas filmben szereplő öt jelmezt akarnak olyan állapotba hozni, hogy a Ransom Központban és más múzeumokban is ki lehessen állítani.

 


   
A Ransom azt tervezi, hogy a film bemutatásának 75. évfordulóját már az újjávarázsolt ruhatár kiállításával ünnepli majd 2014-ben.
   
A jelmezek között van egy bordó báli ruha, amelyet a Scarlett O'Harát megszemélyesítő Vivien Leigh viselt a filmben Ashley Wilkes születésnapi partiján, az esküvői ruha, amelyben hozzáment Charles Hamiltonhoz, egy kék bársony köntös és egy zöld bársony pongyola. A gyűjtemény darabja a zöld bársonyruha is, amelyet Scarlett függönyökből varrt magának mielőtt Rhett Butlerhez fordult volna segítségért.
   
A múzeum David O. Selznick gyűjteményéből vásárolta meg a nevezetes jelmezeket. Selznick az Elfújta a szélen kívül olyan filmklasszikusok producere volt, mint A Manderley-ház asszonya, az 1937-es Csillag születik vagy a Párbaj a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!