Bulvár

2010.08.06. 05:15

Lemondott a miniszter: rajtakapták a király feleségével egy luxusszállodában

Lemondott tisztségéről a szváziföldi igazságügyi miniszter, miután egy ellenzéki civil szervezet megvádolta azzal, hogy viszonya volt az uralkodó egyik feleségével.

MTI/AFP/Reuters

A miniszter lemondásáról Barnabas Sibusiso Dlamini miniszterelnök tájékoztatta csütörtökön a nyilvánosságot.
A Szváziföldi Szolidaritási Hálózat nevű ellenzéki csoport a múlt héten vádolta meg Ndumiso Mamba igazságügyi minisztert azzal, hogy viszonya volt III. Mswati király 14 feleségének egyikével, a 23 éves Inkhosikati LaDube-bal. A rendőrség a 42 éves uralkodó tulajdonában lévő egyik luxusszállodában rajtakapta a tárcavezetőt - a király gyermekkori barátját - és a fiatalasszonyt.
   
A királyi palotából származó értesülés szerint Inkhosikati LaDube királyné - az uralkodó tizenkettedik felesége - hosszú hónapok óta katonai egyenruhát öltött, valahányszor ura nem volt otthon, s uniformisban hajtatott a légyottokra - senki sem kérdezte a "tiszttől", hogy hova megy.
   
A Dél-afrikai Köztársaság és Mozambik közé ékelődő Szváziföld királyi családja extravagáns életmódjáról ismert, merő ellentétben azzal, hogy az 1,1 milliós ország lakossága szegénységben tengődik és az AIDS-járvánnyal küszködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!