Bulvár

2010.02.08. 14:53

Hollywoodi sztárok is versengenek a rangos londoni színházi díjért

Rachel Weisz, Jude Law, Keira Knightley és más hollywoodi sztárok is felkerültek a 2010-es Laurence Olivier brit színházi díj jelöltlistájára.

MTI

A jelöltek névsorát hétfőn tették közzé Londonban. A Laurence Olivier-díjra - amely a Broadway Tony-díjának felel meg - a londoni színházakban bemutatott színdarabok, musicalek, táncelőadások és operák alkotói, illetve művészei kaphatnak jelölést.

   
Jude Law a Hamlet címszerepéért esélyes a legjobb színész díjára. A kategóriában rajta kívül James Earl Jones (Macska a forró bádogtetőn), James McAvoy (Three Days of Rain), Mark Rylance (Jerusalem) és Ken Scott (Pillantás a hídról) kapott jelölést.
   
Rachel Weisz A vágy villamosában nyújtott alakításáért nyerheti el a legjobb színésznő díját. Rajta kívül az X-akták Scully ügynöke, Gillian Anderson (Nóra), Lorraine Burroughs (The Mountaintop), Imelda Staunton (Entertaining Mr. Sloane) és Juliet Stevenson (Duet for One) került még fel a listára.
   
Keira Knightley a legjobb női mellékszereplő kategóriában jutott a legjobb öt közé Moliére A mizantrópjának modern adaptációjában. Egyik vetélytársa a Blood Brothers című musicalben szereplő Melanie Chisholm, ismertebb nevén Mel C lett, az egykori Spice Girlsből.
   
A Mr. Bean sztárja, Rowan Atkinson a Twist Oliverben eljátszott Faginért jutott be a legjobb férfi mellékszereplők mezőnyébe.
   
A Spring Awakening című zenés-táncos darab hét jelölést kapott, köztük a legjobb musicalét. A drámák terén viszont a texasi energiaóriás összeomlásáról szóló Enron, Lucy Prebble színműve, valamint Jez Buttlerworth Jerusalem című darabja vezeti a jelölőlistát hat-hat nevezéssel.
   
Utóbbi két mű a legjobb új dráma díjáért is verseng, amelyre Katori Hall The Mountaintop című, Martin Luther Kinget megidéző színművét és John Logan Mark Rothko festőművészről szóló Red című darabját is jelölték.
   
A Laurence Olivier-díj nyerteseit március 21-én jelentik be egy londoni ceremónia keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!