Bulvár

2010.02.17. 13:16

Avril Lavigne fellép Alice Csodaországában

Március 8-án megjelenik a Tim Burton által rendezett Alice Csodaországban (Alice In Wonderland) című új film zenéjét tartalmazó album. Ezzel párhuzamosan Almost Alice címmel egy olyan album is boltokba kerül, amelynek dalait a filmben is feldolgozott történet ihlette. Utóbbin napjaink modern rock és alternatív előadóinak krémje lesz hallható.

Gyuricza Ferenc

A lenyűgözően kreatív Tim Burton rendezésében elkészült Alice In Wonderland című mozifilm hazánkban március elejétől lesz látható. Az eredeti elbeszélést 1865-ben a Lewis Carroll álnéven publikáló Charles Lutwidge Dodgson szerezte. A jól ismert történet az irodalmi nonszensz egyik legsajátosabb példája, egyben a fantasy műfaj egyik legfontosabb alapkövének is számít.


A filmzenét a négyszeres Oscar-díjra, valamint tízszeres Grammy-díjra jelölt Danny Elfman szerezte, aki többek között a The Nightmare Before Christmas, a Batman, a Pókember, az Ollókezű Edward, valamint a Men in Black alkotógárdájának is tagja volt. A világhírű zeneszerző már régóta együtt dolgozik Tim Burton-nel, így nem volt kétséges, hogy a rendező ezúttal is őt kéri fel a zenék megkomponálására. Elfman dallamai tökéletesen egészítik ki a történet varázslatos, szeszélyes, realitáson túli világát.


Március 8-án azonban nemcsak a film zenéjét tartalmazó album kerül a boltokba, hanem egy másik kiadvány is. Az Almost Alice című nagylemezen napjaink meghatározó modern rock és alternatív előadói adnak elő olyan dalokat, amelyek kapcsolódnak az Alice In Wonderland immár 150 éves történetéhez. Utóbbi albumon többek között Avril Lavigne, az Owl City, a Tokio Hotel és a Franz Ferdinand is szerepel, mindannyian saját maguk által írt dalokkal. A egyik különlegessége, hogy arra felkerült a The Cure énekese, Robert Smith tolmácsolásában hallható Very Good Advice című dal is, amely az eredeti, 1951-ben bemutatott filmben is szerepelt.


További zenei csemegéket talál zeneoldalunkon, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!