Bulvár

2009.12.17. 05:57

A 30 Seconds To Mars írta az évtized legjobb alternatív dalát

A digitális világ egyik legbefolyásosabb szolgáltatója, az amerikai AOL összeállított egy tízes listát, amelyen az évtized legjobb alternatív dalai kaptak helyet. A sort a Jared Leto énekes vezette 30 Seconds To Mars 2006-os felvétele, a The Kill vezeti.

MTI/AP

A dal megjelenése idején több díjat is nyert, így többek között az ausztrál Music Television díjkiosztó gáláján az Év legjobb videoklipjének, és a Legjobb rock video-nak egyaránt megválasztották. A dalhoz készített klip a The Shining, azaz A ragyogás című filmet idézte meg.


Az AOL által felállított rangsor második helyezettje a Linkin Park és az In The End című dal lett, a harmadik helyen pedig a Puddle Of Mudd 2001-ben rögzített Blurry című száma végzett. A negyedik helyet az Incubus szerezte meg a Nice To Know You című 2002-es dalával, az ötödik helyezés pedig a Fine Again című Seether dalnak jutott.

A tízes lista további helyezettjei a Staind és az It’s Been Awhile című szerzemény, a Jimmy Eat World 2002-es The Middle című dala, a hazánkban kevésbé ismert Three Days Grace 2003-ban rögzített I Hate Everything About You című száma, az Evanescence világhírű szerzeménye, a Grammy-díjas Bring Me To  Life, illetve a The White Stripes zenekar Seven Nation Army című dala.


Zenei hírekért, koncerfotókért klikk ide! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!