Bulvár

2009.11.22. 16:28

Újra együtt a Tátrai Band

Első albuma megjelenésének huszadik évfordulóján újra összeállt a ’90es évek egyik legsikeresebb hazai formációja, a Tátrai Band. A legendás hírű zenekar december 18-án a Papp László Budapest Sportarénában lép a közönség elé.

Kelemen Valéria

A sikert sikerre halmozó Tátrai Band 1987-ben jött létre, a zenekart akkor a névadó gitáros, Tátrai Tibor mellett a tragikusan fiatalon elhunyt Vertig József énekes, Kiss Erika billentyűs, Kovács Tamás basszusgitáros, valamint Pap Tamás dobos alkotta. Ebben a felállásban két évig dolgoztak együtt, s bár 1989-ben egy kiváló albumot tettek le az asztalra, sikeresek csak azután lettek, hogy Vertig József helyére Horváth Charlie, a billentyűs hangszerek mögé pedig Pálvölgyi Géza került. A zenekar az új tagokkal teljesen egyéni hangzást hozott létre, amelynek alapja Tátrai Tibor és Pálvölgyi Géza sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes tagjainak közös megszólalása, valamint Horváth Charlie különleges orgánuma. Az első sikert a New York című dal hozta 1991-ben, amelynek köszönhetően országos turnékat bonyolítottak, ezek végállomása rendszerint a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy Kongresszusi Központ volt. A Tátrai Band a kilencvenes években sorra készítette albumait, amelyek közül több aranylemez lett.

Az igényes rockzenét játszó együttes a kilencvenes évtized végén visszavonult. A zenekarvezető szigorúan ragaszkodott ahhoz, hogy Tátrai Band nem búcsúzott el a közönségétől, hiszen az újbóli közös játék lehetősége mindig is érdekelte őket. Ennek idén jött el az ideje, a zenekar tíz év kihagyás után egyrészt a húsz évvel ezelőtt megjelent első albumára, valamint az időközben elhunyt Kovács Tamásra emlékezik 2009. december 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában.

További zenei csemegéket talál zeneoldalunkon, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!