Bulvár

2009.11.04. 09:26

Tökéletes páros: Steve Martin és Alec Baldwin vezeti az Oscart

Los Angeles - Steve Martin és Alec Baldwin kapta az Oscart - nem a szobrot, hanem az Amerikai Filmakadémia gálájának műsorvezetői tisztét.

zaol.hu

A hollywoodi díjátadó minap kijelölt producerei, Bill Mechanic és Adam Shankman a döntés nyomán "tökéletes párosnak" minősítették a show új házigazdáit. 
   
A legnagyobb presztízsű filmes díjak átadásának televíziós közvetítése évek óta küzd a nézők lankadó figyelmével, a tavalyi változtatásoknak köszönhetően idén már 4 millióval nőtt a nézők száma, s a jövő márciusi ceremóniától is a felívelő tendencia folytatását várják.
   
A tavalyi show a szórakoztató Broadway-musical elemeket erősítette, s nagy sikere volt Hugh Jackman énekes-táncos műsorvezetésének. Jackman azonban másodszorra már nem állt kötélnek.

 A páros műsorvezetés nem egyedülálló választás a műsor történetében, először 1929-ben vállalta Douglas Fairbanks és William DeMille, a filmakadémia későbbi elnöke és alelnöke. Utoljára 1987-ben állt több házigazda a díjátadó színpadán: akkor Chevy Chase, Goldie Hawn és Paul Hogan kalauzolta a nézőket.
   
Az új televíziós korszak beköszönte óta először bízták műsorvezető párra a show konferálását - mondta el a filmakadémia szóvivője. 
Steve Martin tapasztalt házigazda: 2001-ben és 2003-ban ő vezette az Oscar-gálát, Alec Baldwin pedig Shankman szerint kellőképpen "szenvedélyes". A duett már csak azért is ideális, mert "rajongnak egymásért" - árulta el a rendező.
   
Az 51 esztendős Baldwin "élete nagy lehetőségeként" beszélt a megbízatásról, míg 64 esztendős kollégája kijelentette, hogy boldog, amiért "ellenfelével" osztozhat a házigazda szerepén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!