Bulvár

2009.09.24. 08:45

John Travolta tanúskodott zsarolói bahamai tárgyalásán

Nassau - Kétségbeesetten igyekezett megmenteni 16 esztendős fia életét, ezért nem olvasta el, mit íratott alá vele a helyszínre kiérkező mentős - mondta el John Travolta helyi idő szerint szerdán a bahamai bíróság előtt, amely a hollywoodi színész megzsarolásával vádolt két férfi, Tarino Lightbourne mentős és egy bahamai szenátor ügyét tárgyalja.

Az Olvasó

Travolta fia, Jett január 2-án hunyt el a család bahamai rezidenciáján. Halálát görcsroham okozta. A színész tanúvallomásában felidézte, hogyan próbálta meg maga is újraéleszteni a fiút a házban tartózkodó ismerős orvos segítségével, amíg 35 perc múltán kiérkezett egy mentő. 

Jett autista volt, és 5-10 naponként rövid epilepsziás rohamok törtek rá, ami után akár 12 órát is aludt - közölte a színész hozzátéve, hogy állapota miatt a Bahamákon töltött közös családi vakáció alatt is négy dajka vigyázott rá felváltva. Egyikük riasztotta 2-án délelőtt őt és feleségét, Kelly Prestont, hogy fiuk rosszul van.


John Travolta
    
Bernard Turner bahamai ügyész korábban elhangzott vádbeszédében azt állította: Travoltát zsarolói azzal fenyegették meg, hogy nyilvánosságra hozzák a dokumentumot, amelyben lemondott fia további kezeléséről. A vád szerint "hallgatásukért" 25 millió dollárt (4,6 milliárd forintot) követeltek a színésztől. 

Mint Adrew Wells nyomozó, a vád tanúja kifejtette, a színész repülővel azonnal az Egyesült Államokba akarta szállítani a gyereket, nem pedig a legközelebbi bahamai kórházba - ezért anélkül, hogy elolvasta volna, aláírta a Lightbourne által átnyújtott nyomtatványt, amelyen elutasította Jeff helybeli kezelését. Később mégis a helyi kórházba vitték a fiút, de már nem lehetett rajta segíteni.
    
Az üdülőhely egyik alkalmazottja elmondta, Travoltáék végül azért nem repültek Floridába, mert nem tudtak olyan rövid időn belül gépet szerezni. Az egyelőre nem derült ki, hogy Plesant Bridgewater szenátor, a másik vádlott, milyen szerepet játszott az ügyben.


Információ: MTI/AP/Reuters



További érdekességeket talál Celeb-börze és bulvár hírek rovatunkban! Klikk IDE! 


Barangoljon Mozimánia és filmkritika rovatunk cikkei között! Kattintson IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!