Bulvár

2009.07.24. 09:00

Fotó: Michael Jackson halotti bizonyítványa

Los Angeles - Michael Jackson magánorvosának személyére irányul a nyomozás, amely során a rendőrök emberölés vádjára kerestek bizonyítékot - derült ki igazságügyi dokumentumokból csütörtökön, egy nappal azután, hogy a kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) razziát tartott a houstoni klinikán és átkutatta Conrad Murray rendelőit.

zaol.hu

A houstoni bíróság által jóváhagyott házkutatási parancs arra hatalmazta fel a rendvédelmi szerveket, hogy "olyan tárgyak után kutassanak, amelyek bizonyítják az emberölés vádját, vagy arra utalnak, hogy Conrad Murray követte el az említett bűncselekményt".
    
A házkutatásról készült jegyzőkönyv szerint a DEA ügynökei többek között 27 phentermin fogyasztószer-tablettát, egy tabletta clonazepam izomlazítót, két számítógépes merevlemezt és adóhivatali felszólításokat koboztak el.


A Los Angeles megyei Egészségügyi Szolgálat által 2009. július 23-án közzétett kép Michael Jackson amerikai popénekes halotti bizonyítványának másolatáról 
Fotó: MTI/EPA
    
A Jackson által bérelt villában tartott házkutatás során olyan gyógyszereket - többek közt a műtéti altatóként használt Proforolt - találtak a házban, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni. 
    
Conrad Murray - Michael Jackson magánorvosaként - halálakor az énekes mellett volt, de a rendőrségi kihallgatásokon azt vallotta, hogy a sztár szívleállása előtt nem adott be neki injekciókat. Murray, aki Kalifornia, Nevada és Texas államban is rendelkezik működési engedéllyel, csak a közelmúltban kezdte kezelni a június 25-én elhunyt zenészt.
    
Murrayt a hatóságok eddig nem vádlottként, hanem tanúként hallgatták ki a popsztár halálának ügyében.
    
Várhatóan csak a jövő héten derül ki hivatalosan, mi okozta a popsztár halálát, addigra készül el ugyanis a teljes toxikológiai vizsgálat.


Forrás: MTI/AFP


További hírek Michael Jackson haláláról a kapcsolt anyagok között! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!