Bulvár

2009.07.06. 15:09

100 napra életre kelt egy éneklő és kötögető szobor - Videóval!

London - Egy brit háziasszony állt fel elsőként hétfőn arra az üres szobortalapzatra a londoni Trafalgar téren, amelyen óránként váltják majd egymást a 100 napos "élő szobor" megvalósítására vállalkozó önkéntesek.

nincs nev

A mintegy 14 500 jelentkezőből véletlenszerűen kiválasztott 2400 szerencsés közül a kétgyermekes családanya, a 35 éves Rachel Wardell volt a "One and Other" elnevezésű kortárs műalkotás első "alkotóeleme". 

 Az üres talapzat életre keltésének ötlete Antony Gormley szobrász fejéből pattant ki. Mint elmondta, a "mű" a modern Nagy-Britanniát fogja megjeleníteni teljes változatosságában. 

"Azt az átlagos, otthon ülő háziasszonyt képviselem, aki normális körülmények között nem vesz részt nagy horderejű műalkotások létrehozásában. De meg akartam mutatni a gyermekeimnek, hogy bármit megtehetsz és részese lehetsz bárminek, nem számít, hogy átlagos vagy" - mondta a lincolnshire-i Sleafordban élő Rachel Wardell, mielőtt birtokba vette volna a talapzatot. 

A résztvevők közül néhányan énekelnek, kötnek vagy egyszerűen csak álldogálnak majd a magaslaton. 

London polgármestere, Boris Johnson "spontán és csodálatos eseménynek" nevezte a brit társadalom sokféleségét felvonultató kezdeményezést. Az "alkotási folyamat" egyébként még a vártnál is "spontánabbul" indult, mivel a hivatalos kezdés előtt egy, a dohányzás ellen tiltakozó férfi mászott fel a talapzatra, jóllehet pár perc múlva már le is mászott onnan.

Élő szobornak a www.oneandother.co.uk internetes oldalon lehetett jelentkezni.

Forrás. MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!