Bulivan

2013.05.13. 12:52

Metalfest - ezúttal Csehország lehet a célpont

Plzen - Az elmúlt évhez hasonlóan 2013-ban sem lesz Magyarországon Metalfest, a heavy metal stílusának hívei így kénytelen lesznek utazni, ha látni akarják a stílus egyik fontos európai rendezvényét.

Gyuricza Ferenc

Hazánkhoz legközelebb a csehországi Plzen városában tartják meg a fesztivált.

Az egyik legnagyobb fesztiválturnéként elhíresült Metalfest Open Air eddig két alkalommal látogatott el Magyarországra, ám a stílus híveinek már tavaly is utazniuk kellett, ha kedvenc előadóikat látni akarták. Így lesz ez idén is, ráadásul 2013-ban az osztrák helyszín is kimarad a sorból, ezért valószínűleg a csehországi rendezvény lesz a legvonzóbb a magyar rajongók számára.

King Diamond

Plzen-ben május 31. és június 2. között tartják a fesztivált, a három alatt összesen 25 előadó lép színpadra. A rendezvény első számú közreműködője a zárónapon színpadra lépő, dán származású, de már régóta az Amerikai Egyesült Államokban élő King Diamond lesz, aki horrorszerű komplex történeteket bemutató albumai révén ismert. Az énekes - akinek élettársa magyar származású - súlyos szívbetegségből felépülve kezdett el újra turnézni, így csak kivételesen fontos helyszíneken lesz látható.

A Metalfest másik két főzenekara a péntek este koncertet adó norvég Satyricon, valamint a szombaton fellépő finn Sonata Arctica lesz. Előbbi jelenleg különleges produkción dolgozik, az Oslo-i operaház művészeivel állítanak színre közös művet, ám ebből Csehországban még nem láthat ízelítőt a közönség. A három napos fesztiválon az említettek mellett olyan további ismert zenekarok adnak még koncertet, mint az újra aktív Pink Cream 69, a német U.D.O. és Freedom Call, a svéd Katatonia és Crucified Barbara, a kanadai Kataklysm, vagy a júniusban Magyarországra is ellátogató ausztrál Airbourne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!