Bulivan

2013.05.07. 14:12

Indul a Depeche Mode turnéja

A sikeres szombati, nizzai főpróba után szerda este startol el a Depeche Mode vadonatúj turnéja Tel Avivban. Két hét múlva a Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher alkotta zenekar ismét Budapesten lép fel.

Gyuricza Ferenc

A Puskás Ferenc Stadionban a koncert előtt hat nappal kezdődnek az előkészítési munkálatok, május 20-án hajnaltól pedig már a produkció építi a színpadot, illetve hozzá a díszleteket és a technikai felszerelést. Az építésben 60 magyar technikus segít majd két napon keresztül. A felszerelést 20 kamion és négy busz szállítja városról városra. A rakomány része egy kifutóval ellátott 600 négyzetméteres színpad, valamint egy óriási, absztrakt formájú háttérkivetítő is, amely sok esetben a díszletet is adja a show-hoz. A koncert alatt a Depeche Mode használ stroboszkópot, füstgépeket, valamint egy 300 darabos lámpaparkot is. A turné során a zenekar gyakorlatilag mindent visz magával az egyes helyszínekre, így viszonylag nagyobb stábbal utaznak. A zenekarnak semmilyen extra kívánsága nincs a turnén, sima kisbuszokat kértek a városokban történő közlekedéshez, s az öltözőbe is csupán székeket, kanapét és tükröt, továbbá angol és helyi napilapokat igényeltek. A turné alatt a zenekarra, valamint a stáb többi tagjára is saját szakács főz.

A Depeche Mode május 21-én lép fel Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban. Hazánkba a szerb fővárosból, Belgrádból érkeznek majd, majd a fellépés után Zágráb felé veszi az irányt a csapat. A budapesti koncerten várhatóan délután öt órakor lesz kapunyitás, s fél nyolckor lép színpadra a Diamond Version nevű német elektro-dance duó. A Depeche Mode a tervek szerint háromnegyed kilenckor kezd, az előzetes jelzések szerint 24-25 dal, valamint egy 2 órás, fantasztikus show várható a zenekartól.

Ezek is érdekelhetik