Bulivan

2012.09.09. 07:42

Ted - Gyereknek nem ajánlott

„Olyan film, amit ne a csajoddal, hanem a haverokkal nézz meg!” – javasolta egy ismerősöm a társaságunkban lévő pasiknak. Kíváncsi lettem...

Steyer Edina

A „gyenge gyomrú” lányoknak, akik egyáltalán nem tudnak felülemelkedni azon, ha egy férfi böfög, szellent, vagy bulizik a haverokkal, talán engesztelés lehet a film romantikus vége. De ne rohanjunk ennyire előre!

A sztori főhőse egy játék mackó, Ted, aki John Bennett (Mark Wahlberg) gyermekkori kívánságának köszönhetően életre kelt, s azóta elfogadott tagja lett a társdalomnak. De nem ám egy átlagos beszélő maciról van szó: káromkodik, füvezik, iszik és hatalmasakat bulizik. Ezekkel megy az agyára John élete szerelmének, Lorinak (Mila Kunis), aki választás elé állítja a férfit: vagy Ted, vagy ő. A maci végül elköltözik, de továbbra is naponta találkoznak Johnnal, buliznak, míg végül Lorinál betelik a pohár. Ezután jön minden, amit a hollywoodi filmeknél már megszokhattunk: szenvedés, megbánás, másik pasi, amíg John hülyét nem csinál magából egy koncerten. A fordulatot egy macirablás hozza, melynek következtében Lori is megbékél Teddel, s minden jó, ha jó a vége.

A filmet az a Seth MacFarlane jegyzi, mint rendező, forgatókönyvíró, producer, és Ted hangja, akinek fejéből a Family Guy is kipattant, de van némi köze a Boci és Pipi, illetve az Amerikai fater című animációs filmekhez is. Előbbit az ukránok erkölcsre ártalmasnak ítélték, véleményem szerint azonban ugyanaz illik rá, mint a Ted című filmre is: görbe tükröt állít a társadalom elé, s ebben csupán egy eszköz a trágárság. A félreértések elkerülése végett: egyik Mac- Farlane-remekművet sem mutatnám meg kisgyereknek, egyáltalán nem nekik valók. A karakterek a felnőttekhez szólnak: Johny, az örök gyerek, Lori, a hisztis, mégis megértő barátnő, s Ted, a lecsúszott medve, aki bármit megtenne barátjáért. Kiválóan adja a retardáltat Giovanni Ribisi, aki hasonló szerepben nyűgözte le a Jóbarátok-rajongókat Phoebe öccseként több évadon keresztül. Ugyan a filmben csak egy mellékszerep (a medverabló) jutott neki, de abba apait-anyait beleadott.

Mark Wahlberget most láttam először vígjátékban, így Az olasz meló, a Tégla és a Majmok bolygója komor figurái után érdekes volt „mosolygós szerepben” megismerni.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!