Bulivan

2012.04.04. 13:02

A Titanic 3D-ben, a Nyócker pedig 8D-ben nyomul (filmbemutatók)

Ezen a héten jól el leszünk látva premierekkel, hiszen nem kevesebb, mint 8 új filmet mutatnak be a hazai mozik. A Titanic visszatér a filmvászonra, egy plusz dimenzióval dúsulva, ám a honi alkotók is visszaküldik a filmszínházakba a Nyóckert, térélménnyel fűszerezve. Az Amerikai pite főszereplőit is viszontláthatjuk, s a Cannes-t már megjárt Filegauf-opousz, a Csak a szél is bemutatásra kerül.

zaol.hu

Április 5. - hazai filmbemutatók:


Amerikai pite – A találkozó


Érettségi találkozóra gyűlik össze az East Great Falls gimi 1999-es végzős osztálya. Az Amerikai pite - A találkozóban valamivel több mint egy évtized után az eredeti Amerikai pite valamennyi főszereplője visszatér. Egy hosszú hétvégén kiderül, mi változott, ki nem fejlődött egy kicsit sem, és arról is bizonyságot szereznek, hogy az idő meg a távolság nem kezdheti ki a barátság kötelékeit.

eredeti cím: American Pie - Reunion
rendező: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
szereplők: Jason Biggs (Jim Levenstein), Seann William Scott (Steve Stifler), Alyson Hannigan (Michelle Flaherty-Levenstein), Mena Suvari (Heather), Tara Reid (Vicky Lathum), Chris Klein (Oz), Katrina Bowden (Mia), Jennifer Coolidge (Stifler mamája), Thomas Ian Nicholas (Kevin Myers), Eugene Levy (Jim apja), Shannon Elizabeth (Nadia), Eddie Kaye Thomas (Finch),


Titanic 3D


1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.

eredeti cím: Titanic 3D
rendező: James Cameron
szereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Frances Fisher, Kathy Bates, Gloria Stuart, Bill Paxton


Szemünk fénye


Roméo és Juliette találkoznak és egymásba szeretnek. Tökéletes kezdet egy romantikus filmhez és mesébe illő a folytatás is, a két fiatal összeházasodik és gyerekük születik, Adam. Egy nap azonban kiderül, hogy a kis Adam beteg. A történet mégsem vesz drámai fordulatot, mert a szülők töretlen optimizmusa és jókedve minden problémát legyőz.

eredeti cím: La guerre est déclarée / Declaration of War
rendező: Valérie Donzelli
szereplők: Valérie Donzelli (Juliette), Jérémie Elkaim (Roméo Benam), Brigitte Sy (Claudia Benaim), Elina Löwensohn (Alex), Michele Moretti (Genevieve)


Francia hétvége


eredeti cím: Le Skylab
rendező: Julie Delpy
szereplők: Julie Delpy (Anna), Lou Avarez (Albertine), Eric Elmosnino (Jean), Aure Atika (Linette néni), Noémie Lvovsky (Monique néni), Bernadette Lafont (Mamie), Emmanuelle Riva (Mme Prévost), Vincent Lacoste (Christian) Marc Ruchmann (Loulou bácsi) Sophie Quinton (Clémentine néni)

Könnyed vígjáték egy nagy családról, akik minden év nyarán összegyűlnek egy hétvégére, Bretagne-ban, hogy megünnepeljék a nagymama születésnapját. 1979 júliusában is újra összezsúfolódik a família, nagymama, nagybácsik, nagynénik és unokatestvérek. A 10 éves Albertine (Lou Avarez) által követhetjük nyomon a családi életet, beszélgetéseket, vitákat... A kislány szülei ugyanis váltig állítják, hogy ezen az éjszakán egy űrlaboratórium fog az égből a fejükre pottyanni...


Együtt az ég alatt


Martha élete egy pillanat alatt átértékelődik, amikor két rendőrbiztos megjelenik nála és közlik vele: férje, Paul öngyilkosságot követett el. Elkezdi férje ismerőseit keresni a temetési meghívókhoz, de rá kell döbbennie, hogy akivel évekig élt, folyamatosan hazudott neki: négy éve abbahagyta az orvosi egyetemet, soha nem diplomázott le. Amikor meghallgatja Paul hangpostaüzeneteit, még annak gyanúja is felmerül, hogy megcsalta őt közös barátnőjükkel, Trixie-vel. Ahelyett, hogy próbálna megküzdeni bánatával, megismerkedik Alexanderrel, akinek egyszerű kézmozdulatában felfedezi Paul gesztusát. Martha nem néz szembe férje elvesztésével, Alexander által a tagadásba menekül. Szép lassan beleszoknak a párkapcsolati rutinokba: színház, közös vacsora, sőt még lakáskulcsot is kap a férfi. Azonban Martha nem tarthatja örökre titokban szenvedését.
A film érdekessége, hogy a félidőnél hirtelen nézőpontváltás következik be: eleinte Martha, majd Alexander szemszögéből láthatjuk az eseményeket.

eredeti cím: Über uns das All
rendező: Jan Schomburg
szereplők: Sandra Hüller, Georg Friedrich, Felix Knopp, Kathrin Wehlisch, Valery Tscheplanowa, Stephan Grossmann, Aljoscha Stadelmann


Nyócker 8D


A nyolcadik kerületben, budapesti dzsungel mélyén magyarok, cigányok, egy kínai, egy arab és egy csapat gyerek arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból. A Nyócker alatt így hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Rambo összes DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany rolex mindegyikük kezén. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a világgazdaság gépezetében, és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek, a Nyócker körül szűkül a kör, de egy biztos: a Nyócker Nyócker marad, amíg világ a világ.

rendező: Gauder Áron
szereplők: Badár Sándor, Roatis Andrea, L.L. Junior, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Csőre Gábor, Fullajtár Andrea, Gesztesi Károly, Gryllus Dorka, Szabó Sipos Barnabás, Jónás Judit, Rajkai Zoltán, Simonyi Balázs, Szacsvay László, Betz István


A bosszú jogán


Eredeti cím: Seeking Justice
Szereplők: Nicolas Cage, January Jones, Guy Pearce, Jennifer Carpenter, Harold Perrineau, Xander Berkeley, Joe Chrest, Donna DuPlantier, Jason Davis, IronE Singleton
Rendező: Roger Donaldson

Nick Gerard (Nicolas Cage) feleségét megölik, ő maga pedig bosszúra éhesen alkut köt egy titokzatos szervezettel, akik felajánlják neki a brutális és erőszakos igazságtétel lehetőségét.


Csak a szél


rendező:  Fliegauf Bence
szereplők: Toldi Katalin, Lendvai Gyöngyi, Sárkány Lajos, Toldi György, Egyed Attila

A  filmet a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A Csak a szél egy cigány család egyetlen napját mutatja be, kora hajnaltól késő éjszakáig. A film története nem kapcsolódik direkt módon a valós eseményekhez, nem követi a nyilvánosságra hozott nyomozati anyagot.



Forrás: premierfilm.hu, filmtrailer.hu, port.hu, videocentrum.hu, filmajanlo.hu, filmtrailer.hu, filmsite.hu, mozinezo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!