Bulivan

2012.01.27. 10:24

Hófehérke helyezkedik

Julia Roberts családi Hófehérke-mozija vagy Kristen Stewart akciós fazonú Hófehérkéje érdekli-e jobban a nézőket? A stúdiók a premierdátumokkal sakkoznak a jegyeladások növelésére.

MTI

A Relativity Studio Robertsszel forgatott Mirror Mirror című Grimm-feldolgozásának bemutatóját a nézőszám optimalizálása kedvéért csütörtökön megváltoztatták, az új premier március 30-ra csúszott. Így a korábbi 11 hétről 9 hétre csökkent a távolság a rivális Hófehérke-mozitól, a Universalnál készült Hófehér és a vadász című akciófilmtől.
   
A Relativity azzal magyarázta a lépést, hogy a mese premierje így közelebb került a húsvéthoz, ami hagyományosan forgalmas időszak a mozikban. Szakértők szerint nyilván az is sokat nyomott a latban, hogy a Mirrornak így nem kell megküzdenie a 21 Jump Street című vígjátékkal, ami elhalászhatta volna a közönséget a Hófehérke elől, ha nem tolták volna el a mese premierjét.
   
A Stewart és Chris Hemsworth főszereplésével készült Hófehér egyelőre megtartotta június 1-jei bemutató dátumát.
   
Jó pár évvel ezelőtt a hasonló témájú filmek - mint az 1998-ban debütált Deep Impact és az Armageddon - nyugodtan kerülhettek a mozikba alig két hónap eltéréssel, az nem befolyásolta bevételeiket. Mindkét meteoros katasztrófafilm több mint 300 millió dollárral zárta a kasszát. Az utóbbi időben azonban a stúdióknak ügyesen kell sakkozniuk a premierekkel, mert a legtöbb produkció bemutatása első néhány hetében szerzi meg bevételei zömét. 


Hófehér és a vadász




Kristen Stewart (Alkonyat) alakítja Hófehért, aki mégis szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez még hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins, Stephen Graham vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese.


Tükröm, tükröm



Tarsem Singh Tükröm, tükröm (Mirror Mirror) címmel készítette el a híres mese feldolgozását. A szereposztásra nem panaszkodhatunk: Lily Collins lesz Hófehérke, Julia Roberts a gonosz királynő és Armie Hammer a herceg. Itt a vadász semmilyen szerepet nem játszik, miután a féltékeny királynő az emberevő szörnyektől hemzsegő erdőbe küldi Hófehérkét, ahol egy csapat bandita menti meg az életét, és az ő segítségükkel – meg persze a herceggel az oldalán – indul el, hogy letaszítsa a trónról a zsarnok uralkodót.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!