Bulivan

2011.08.10. 13:39

Lars von Trier nem ad többé sajtótájékoztatót

Megerősítette Lars von Trier világhírű dán rendező, hogy cannes-i botrányára, a Hitler iránti szimpátiájáról szóló kijelentéseit követő kitiltására való tekintettel nem ad többé sajtótájékoztatót.

MTI

A művész a Libération című francia lapnak adott szerdai interjújában beszélt arról, hogy nem áll többé a sajtó elé. "Kész, vége. Úgy fogom csinálni, mint Terrence Malick" - utalt rejtőzködő amerikai kollegájára, aki sajtótájékoztatón soha nem jelenik meg, és interjút is csak nagyon ritkán ad. "Nem csak őt illeti meg ez a kiváltság" - jegyezte meg Lars von Trier.

A dán rendező balul sikerült cannes-i sajtótájékoztatójára utalva felidézte, hogy Gilles Jacob fesztiválelnök kérésére állt a sajtó elé Melankólia című filmje kapcsán, de egyáltalán nem volt felkészült. "Pánikba estem, idióta dolgokat mondtam" - fogalmazott a lapnak. Hozzátette azonban, hogy "tízszer is bocsánatot kért". 

Lars von Triert kitiltották a fesztiválról, filmje női főszereplője, Kirsten Dunst azonban a botrány ellenére a legjobb női főszereplőnek járó díjjal gazdagodott.


Nézze meg Lars von Trier Melancholia című filmjének angol nyelvű előzetesét!





Mozimánia és filmkritika- barangoljon dossziénk cikkei között!



Celeb-börze és bulvár hírek - dosszié ITT !

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!