Bulivan

2011.05.12. 14:23

A király beszéde a brit nézők körében is diadalt aratott

A négy Oscar-díj és számos egyéb rangos elismerés mellé szerdán további három díjat gyűjtött be A király beszéde című történelmi dráma a brit közönség szavazatai nyomán odaítélt Nemzeti Filmdíjak átadásán.

MTI


 Tom Hooper alkotása megkapta a legjobb drámának járó elismerést is, a VI. György brit uralkodót alakító Colin Firth pedig a kategória legjobb színésze lett - számolt be róla a BBC hírportálja.
   
A National Movie Awards győztesei között volt az utolsó Harry Potter-film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész is, amely a legjobb fantasy díjában részesült. A produkció II. része a nyár legjobban várt filmje címet kapta.
   
A filmvászon ikonjának Johnny Deppet, A Karib-tenger kalózai-sorozat sztárját választották a mozinézők. A díjat kollégája, Geoffrey Rush vette át a nevében, aki mind A király beszédében, mind A Karib-tenger kalózaiban emlékezetes alakítást nyújtott.
   
A legjobb vígjáték trófeájával a Paul című film alkotói távoztak. Mint a díjat átvevő Simon Pegg, a sci-fi komédia forgatókönyvírója és szereplője kijelentette, azért becses számukra ez az elismerés, mert azt a nézők szavazatai alapján kapták meg, és az ő véleményüket tekintik a legfontosabbnak.
   
Az animációs mezőny befutója az Aranyhaj és a nagy gubanc lett a brit közönség ítélete alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!