Bulivan

2011.03.16. 13:17

Jövőre már Londonban is megrendezik a Sundance Filmfesztivált

Sundance London elnevezéssel jövő áprilisban már a brit fővárosban is megrendezik Amerika legnagyobb független filmes seregszemléjét, a Sundance Filmfesztivált - jelentették be a szervezők.

MTI

A utahi Park Cityben minden év januárjában megtartott fesztivál a tervek szerint négy napra költözik majd a brit főváros O2 arénájába.
   
Mint Robert Redford Oscar-díjas színész-rendező, a Sundance Filmfesztivál alapítója elmondta: a Sundance London "az amerikai kultúra egy különleges szeletét" juttatja el a brit fővárosba és nemcsak a kortárs amerikai filmesek munkái, hanem napjaink amerikai zenéje is bemutatkozik az eseményen.
   
A 2012. április 26. és 29. között zajló londoni Sundance független filmes programját a három hónappal korábbi utahi fesztiválon szereplő alkotások közül válogatják össze.
   
Az utóbbi években a fesztivál mögött álló Sundance Intézet igyekezett tágítani a rendezvény korábbi határait. Kibővítették a nemzetközi programot, Egyesült Államokon kívüli művészeti csoportokkal léptek kapcsolatba. A nyitás jele az Intézet "Film Forward" elnevezésű kezdeményezése is. Ennek keretében tíz független filmes kíséri el produkcióit egy 14 országot érintő vetítéssorozatra, amely márciusban törökországi állomásához érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!