Bulivan

2011.03.25. 09:17

A király beszéde: káromkodás nélküli verzió készült a gyerekeknek

New York - Csak szalonképes szavak hagyják el a brit uralkodó száját A király beszéde című Oscar-díjas történelmi film új, gyerekeknek szánt változatában, amely a jövő héten kerül az észak-amerikai mozikba.

MTI

A Weinstein Company csütörtökön jelentette be, hogy az új vágás nyomán kikerültek a produkcióból a káromkodások, így szülői felügyelettel már 13 éves kortól beülhetnek a filmre a tinédzserek.
   
Az eredeti verzióban a dadogással küzdő Albert herceg, aki később VI. György néven ült a brit trónra, beszédterápiája során oldja feszültségét a mosdatlan kifejezésekkel. Az uralkodót játszó Colin Firth a legjobb színészi alakítás Oscar-díját kapta az Amerikai Filmakadémiától.
   
Tom Hooper drámája - amely a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv Oscarját is elnyerte - április 1-jétől ezer filmvásznon látható majd gyerekváltozatban.
   
A király beszédére eddig több mint 130 millió dollárért (24 milliárd forintért) váltott jegyet az amerikai és kanadai közönség. A forgalmazó a korhatár csökkentésétől a nézőszám megugrását várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!