Bulivan

2010.08.16. 10:10

Danny Boyle hegymászós filmje zárja a Londoni Filmfesztivált

Danny Boyle igaz történet alapján forgatott hegymászós drámája, a 127 Hours (127 óra) zárja az októberi Londoni Filmfesztivált - jelentették be a hét végén a szervezők.

MTI

Bár a nagy múltú fesztivál történetében még nemigen fordult elő, hogy két éven belül ugyanannak a rendezőnek egy-egy munkája zárja a programot, a filmvilág élvonalába tartozó Boyle izgalmas témát és látványvilágot nyújtó filmje remekül illik majd a vetítéssorozat végére - idézte a BBC hírportálja Sandra Hebront, a filmmustra művészeti igazgatóját.

   
A 2008-ban bemutatott Gettómilliomos Oscar-díjas rendezőjének 127 Hours című produkciója egy bajba jutott hegymászó történetét eleveníti fel. Aron Ralston 2003-ban egy Utah állambeli kanyonban túrázott, amikor egyik karja beszorult egy elszabadult szikla és a kanyonfal közé. A hegymászó végül úgy szabadította ki magát, hogy késével levágta beszorult karját, majd saját lábán vánszorgott le a hegyről.
   
Az "egyszereplős" filmben James Franco alakítja a hegymászót, Aron Ralstont, aki öt napot töltött a szikla fogságában. A forgatókönyvet Simon Beaufoy írta, aki a Gettómilliomos könyvét is jegyezte.
   
A kéthetes 54. Londoni Filmfesztivál október 13-án nyílik az eddig főleg zenei videókat forgató Mark Romanek Never Let Me Go című drámájának vetítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!