Bulivan

2009.07.09. 08:39

Kapitalizmus: Szerelmi történet - Michael Moore a globális felmelegedésről

Los Angeles - Michael Moore felfedte ősszel mozikba kerülő új dokumentumfilmje címét: a Capitalism: A Love Story (Kapitalizmus: Szerelmi történet) a globális felmelegedés okainak nézett utána.

zaol.hu

"Tökéletesen aktuális mozi lesz. Minden megvan benne: vágy, szenvedély, romantika és napi 14 ezer állás megszűnése. Ez egy tiltott szerelem, amit nem merünk nevén nevezni. Az ördögbe, mondjuk csak ki: ez a kapitalizmus" - idézte Moore szerdai közleményét a The Variety című szaklap online kiadása (variey.com).



   


    
















Michael Moore két legutóbbi filmjének plakátjai: Sicko és Fahrenheit 9/11

Az Oscar-díjas dokumentumfilmes korábban már bejelentette, hogy Amerikában október 2-tól kezdik forgalmazni a produkciót - egy évvel és egy nappal azután, hogy az amerikai szenátus 700 milliárd dolláros segélycsomagot szavazott meg a Wall Streetnek.
    
Moore utoljára az amerikai közegészségügyi rendszer kritikájával, a Sicko című dokumentumfilmmel jelentkezett 2007-ben. Az 55 éves filmes 2003-ban kapott Oscar-díjat a Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilmjéért.

Információ: MTI


Michael Moore

Michael Moore (1954. április 23. –) egyesült államokbeli író, Oscar-díjas rendező. Rendkívüli szókimondással kritizálja a globalizációt, a nagyvállalatokat, a fegyveres erőszakot, az iraki háborút és George W. Bush kormányzását, Al Gore-t támogatja filmjeivel, közszereplésével.

Filmjei:
Roger és Én  – 1989
Pets or Meat: The Return to Flint  – 1992 TV-film
Pajzs a résen  – 1995
Hű de nagy!  – 1997
And Justice for All  – 1998
Telitalálat  – 2000
Kóla, puska, sültkrumpli  – 2002
Fahrenheit 9/11  – 2004
Sicko  – 2007 


Forrás: wikipédia


További érdekességeket talál Mozimánia és filmkritika rovatunkban! Klikk IDE!


IDE kattintva barangoljon a celebek világában! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!