Borosta

2012.01.26. 12:32

Joker-koktél: még egy korty szerencse

Nagykanizsa – Újabb „szerencsehozó” nedűt ajánl az olvasóknak Kovács Tibor, alias Tiko, magyar bajnok mixer a 2012-es esztendőre.

Horváth-Balogh Attila

A Joker névre „keresztelt”, kellemesen zöld színű ital fő alkotóeleme a Midori-, azaz a japán dinnyelikőr. Ezenkívül vodka, lime dzsúz és frissen préselt narancslé kerül még bele. Az egyes összetevők mennyisége viszonylag rugalmasan kezelhető, arányukat a fogyasztó ízlése határozza meg.


– A Midori-likőrnek kisebb az alkoholtartalma, ezért ha valaki szereti az intenzív ízeket, többet is tölthet belőle a pohárba – magyarázta Kovács Tibor. – A lime dzsúzból másfél cent az ideális, ez kicsit tompítja a Midori édességét, akár csak a narancslé. Ezt a koktélt azért tudom ajánlani, mert nemcsak finom, hanem magas a vitamintartalma is, hiszen gyümölcsös alapanyagokból készül. Végül egy szelet kiwiből lóherelevél formát vágunk ki, felszúrjuk egy négyzet alakú téliretekszeletre, s az egészet a pohár szélére helyezzük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!