Belföld

2009.10.02. 14:49

Szándékos volt? Körözik a IX. kerületben felrobbant lakás tulajdonosát (frissítve)

Budapest - A rendőrség körözést adott ki az ellen a férfi ellen, akinek budapesti lakásában péntek délelőtt robbanás történt - közölte a rendőrség a honlapján.

MTI/AP


16.45

A IX. kerület Lobogó utca egyik négyemeletes házának harmadik emeletén történt a robbanás, a lakás üres volt.
   
A rendőrség péntek délutáni közlése szerint az 57 éves tulajdonos - az eddig rendelkezésre álló adatok szerint - szándékosan idézte elő a robbanást, ezért ellene közveszélyokozás alapos gyanúja miatt indítottak eljárást és nagy erőkkel keresik. A férfi feltehetően a tűzhely gázcsapját megnyitotta, a lakás több pontján pedig gyúlékony anyagokat helyezett el.
   
A robbanás miatt 40-50 embernek kellett elhagynia lakását, a kiérkező statikus megállapította, hogy a robbanástól a ház szerkezete nem sérült, így a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a rendőrség.



Korábban:

Budapest - Robbanás történt egy lakásban péntek délelőtt a IX. kerületi Lobogó utca egyik négyemeletes házának harmadik emeletén; a lakás teljesen üresen állt, senki sem sérült meg - mondta a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Molnár Péter elmondta: egy hét kilogrammos PB-gázpalack robbant fel. A tűzoltók az egész lakásban kannákban tárolt hígítót és éghető anyagokat találtak, ezért azt feltételezik, hogy szándékosan robbantott valaki.
   
A lakás ablakai kitörtek és az épület homlokzata is megrepedt, ezért statikust várnak a helyszínre.


Egy a főváros IX. kerületében, a Lobogó utcában található négyemeletes lakóház harmadik emeleti, üresen álló lakásának kitört ablaka, ahol előzőleg felrobbant egy hét kilogrammos PB-gázpalackMTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!