Belföld

2016.01.23. 17:03

Időjárás-jelentés - vasárnap megélénkül az északnyugati szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

A Skandináv-félsziget keleti felén, Oroszország európai területein folytatódik a zord, téli idő. A hőmérséklet csúcsértéke szinte mindenütt -10 fok alatt marad, a térség északkeleti harmadán a -20 fok sem ritka. A legmelegebb terület helye sem változott az elmúlt napok során, továbbra is Spanyolország, Portugália déli részén melegszik fel délutánra 20, 21 fokig a levegő. A nyugati partvidék mentén is az enyhébb óceáni levegő hatása érvényesül, Franciaország nyugati felén, a Brit-szigeteken 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Kelet felé haladva azonban hidegebb van, a közép-európai térségben napközben is fagyos a levegő. Ott jelenleg még egy Kárpát-medence feletti magasnyomás hatása érvényesül, amely fokozatosan leépül, és az enyhébb levegő az Alpok és a Kárpátok vidékét is eléri. A kelet felé haladó melegfront több helyen okozhat havazást, és vasárnap a medence nagyobb részén enyhülésre is számítani lehet.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
----------------------------------------------------

Keleten is megnövekszik a felhőzet. Kezdetben a Dunántúlon, éjszaka a Balaton és a Tisza közötti sávban, vasárnap már egyre kevesebb helyen, főként keleten várható hószállingózás, havazás. A legtöbb csapadékra a Dunántúl északnyugati, északi felén számíthatunk, ott 5-10 cm hó is hullhat. Vasárnap a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de északkeleten még -10 fok alá hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jellemzően -2 és +4 fok között várható, nyugaton, délnyugaton kissé enyhébb, északkeleten hűvösebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!