Belföld

2016.03.21. 14:14

Féltékeny lett, szöges vassal verte agyon

A vámospércsi K. János nem tudta elviselni, hogy barátnője egy másik férfi társaságát keresi.

Egy ideig titokban figyelte a nőt, majd bútorvásárlás ürügyén ment el riválisa lakására. A féltékenység annyira elvette az eszét, hogy addig ütötte az 56 éves K. István egy házilag eszkábált szöges vassal, amíg riválisa nem mozdult többet. Az emberöléssel és kifosztással vádolt férfit a Debreceni Ítélőtábla hétfőn 15 év fegyházbüntetetésre ítélte.

A vádirat szerint K. János 2001-ben ismerkedett össze a szintén helybéli nővel. Bár tudta, hogy a nő más férfiakkal is lefekszik, az évek során közel került hozzá, és anyagilag is támogatta. K. István az asszony régi ismerőse volt, ezért amikor 2013 augusztusában nagyobb összeget örökölt, majd felújításba kezdett, hozzá fordult, hogy a segítségét kérje a ház körüli takarításban.

A nő a következő hónapokban többször is felkereste a későbbi áldozatot, akivel 2013 novemberére szoros kapcsolatba kerültek. K. János nagyon szerette barátnőjét, ezért rosszul viselte, hogy mással is találkozgat. Féltékenysége odáig fajult, hogy elkezdte titokban figyelni az asszonyt. Egy alkalommal K. István lakására is felment arra hivatkozva, hogy bútort vásárolna tőle.

A vádlott decemberben újra felkereste riválisát, és csúnyán összeveszett vele a nő miatt. Ekkor történt a gyilkosság.

A vádlott egy vascsővel, melyre egy szögvas volt ráhegesztve, a sértettet a fején igen nagy erővel legalább 16 alkalommal megütötte, további 4 alkalommal a kezét, valamint az arcát is bántalmazta, melynek következtében a sértett lakása előszobájába esett és meghalt. A sértett halála koponyacsonttörés és következményes traumás sokk miatt következett be. A sértett sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét az ideje korán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg

– derült ki a vádiratból.

K. János a gyilkosság után magához vette áldozata mobilját és mountain bike kerékpárját, majd elmenekült a helyszínről. A férfi nem sokáig maradt szabadlábon, a rendőrök alig nyolc órán belül elfogták.

A Debreceni Törvényszék tavaly novemberben emberölés és kifosztás bűntette miatt szabott ki 15 év fegyházbüntetést a vádlottra. Az ügy másodfokon került a Debreceni Ítélőtáblára, amely hétfőn helybenhagyta a korábbi döntést. Fórizs Ildikó sajtószóvivő szerint a vádlott az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!