Belföld

2013.04.11. 05:20

Agyonvertek a rendőrök egy férfit kihallgatás közben?

Motorfűrész lopásának gyanújával vitték a férfit a rendőrőrsre, majd holtan távozott. Az intézkedést lefolytató két rendőrnek a szolgálati viszonyát az elöljáró rendőri vezető haladéktalanul megszüntette.

ORFK

Az országos rendőrfőkapitány 2013. április 10-én rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Rendőrségi Igazgatási Központban. Papp Károly r. vezérőrnagy az alábbi nyilatkozatot tette:

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A hétfői napon a Bács-Kiskun megyei Orgovány településen 17 óra 30 perckor a szolgálatban lévő rendőrjárőr intézkedést kezdeményezett egy 47 éves férfivel szemben, aki motorfűrész lopás gyanúja miatt került rendőri intézkedés alá vonásra. Az Izsáki Rendőrőrsről a Kiskőrösi Rendőrkapitányság ügyeletére 20 óra 40 perckor tettek a rendőrök jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy az Izsáki Rendőrőrsön elhalálozott.

A két időpont közötti eseményekről nem áll módomban most Önöket tájékoztatni, mivel az ügyben büntetőeljárás van folyamatban, és ez a büntetőeljárás érdekeit veszélyeztetné.

A rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétemet nyilvánítom az elhunyt hozzátartozóinak.

Az intézkedést lefolytató két rendőrnek a szolgálati viszonyát az elöljáró rendőri vezető haladéktalanul megszüntette. Felmentésre került indokolás nélkül az Izsáki Rendőrőrs parancsnoka és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője.

Más rendőri vezető esetleges felelősségére vonatkozóan vizsgálatot folytatok. A rendelkezésemre álló jelentések alapján a rendőri intézkedésnél az arányosság, a szükségesség, és a fokozatosság elve nem érvényesült. Jogállami keretek között működő rendőrség esetében számomra elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!