Belföld

2016.12.23. 11:54

Karácsony napjain plusz fokokat mérhetünk majd

Pénteken marad borongós idő, legfeljebb a Dunántúl északi felén szakadozhat fel helyenként a zárt felhőtakaró, illetve a magasabb hegycsúcsokon várható napsütés- írja az időkép.hu.

Pénteken zúzmaraképződés, ónos szitálás, hószállingózás továbbra is előfordulhat -írja az idokep.hu" target="_blank". A Dunántúli-középhegységben kissé megélénkülhet az északnyugati szél. Délután 0, -4 fokot mérhetünk.

 

Karácsonykor plusz fokokat mérhetünk

Szombaton is egyhangú, borongós, szürke, fagyos idő lesz a jellemző, helyenként hószállingózással, ónos szitálással. Este egy hidegfront közelítheti meg hazánkat, így az északi tájakon kevés vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. 

Karácsony első napján az erősen felhős égből több helyen várható kisebb eső, északkeleten kezdetben hó, ónos eső, havas eső. Egyre többfelé feltámad a nyugatias szél. Enyhül az idő, délután már +1, +8 fok valószínű.

 

Karácsony második napján felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. Hajnalban -1, +5, délután 4-11 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden erős széllel, elszórt záporokkal, hózáporokkal hidegfront érkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!