Belföld

2016.07.01. 08:50

Illegális bevándorlás - Börtönbüntetésre ítéltek egy szerb embercsempészt

Egy év két hónap börtönbüntetésre ítéltek gyorsított eljárásban egy szerb embercsempészt, aki nyolc illegális bevándorlót kísért át a szerb-magyar határon május végén - közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Nánási László azt írta: a 26 éves szerb férfi május 30-án éjszaka kísért át nyolc török migránst a szerb-magyar államhatáron. A határtól mintegy két kilométerre, Garánál azonban a rendőrök elfogták és igazoltatták őket. A migránsok nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét és erről a vádlott is tudott.

A férfit őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A Bajai Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé.

A Bajai Járásbíróság a csütörtöki tárgyaláson a Magyarországon büntetlen előéletű embercsempészt - az ügyészség indítványával megegyezően - bűnösnek mondta ki minősített embercsempészés bűntettében. A bíró a vádlottat egy év két hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, és négy évre kiutasította az országból. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!