Belföld

2015.03.13. 11:30

Osváth Sarolta Aranytolla - Munkatársunk a MÚOSZ életműdíját kapta

Több évtizedes újságírói munkájának elismeréseként a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) életműdíját, Aranytollat vehetett át lapunk munkatársa, Osváth Sarolta.

PLT

A MÚOSZ és a Sajtószakszervezet közös, csütörtök esti sajtónapi rendezvényén Végel László mondott ünnepi beszédet: a Kossuth-díjas író az 1848-ban kivívott sajtószabadságról, és a mai szabad sajtóról is elmondta gondolatait. „Tudunk-e olyan hitelesen szólni a szabadság hangján, ahogy egykor a hiányáról beszéltünk?” – tette fel a kérdést.

A rendezvényen díjakat, elismeréseket adtak át, valamint új tiszteletbeli tagokat avattak.

Osváth Sarolta húsz év a Pannon Lapok Társaságának újságírója (Fotó: Matolcsi Renáta)

A Pannon Lapok Társasága munkatársa, Osváth Sarolta életműdíjat, azaz Aranytollat vehetett át, melyet olyan újságíróknak adományoznak, akik több évtizedes pályafutásuk alatt kiemelkedő munkát végeztek.

– Nagyon örültem a díjnak, hiszen ez egy szakmai elismerése a munkámnak. Alapvetően kíváncsi ember vagyok, kíváncsi mindenre és mindenkire. Úgy gondolom, amíg ezt nem veszítem el, addig élvezni fogom a munkám minden percét, mert öröm tájékoztatni az embereket – mondja kollégánk, aki több, mint negyven éve újságíró, húsz éve pedig a Pannon Lapok munkatársa, gazdasági szakújságírója.

A közélet minden területéről „szállítja” a híreket az olvasóknak, és mindig arra törekedett, hogy a gazdasági folyamatokat objektívan, érthetően tudja átadni az olvasóközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!