Belföld

2013.03.11. 09:32

Meghalt Cipő, a Republic énekese

Meghalt Cipő (Bódi László). A Republic együttes énekese, alapítója 47 éves volt.

MTI

Negyvenhét éves korában, hétfőn hajnalban elhunyt Bódi László, Cipő, a Republic énekese. A népszerű zenekar frontembere már 2008-ban is kórházba került a szíve miatt, 2009-ben pedig átesett egy beavatkozáson is, azóta egy speciális pacemakerrel élt. Legutóbb február tizenötödikén szállították kórházba, miután szívritmuszavara miatt leállt a szíve. Akkor ugyan újraélesztették, ám azóta kómában feküdt a kórházban. Az énekest többszöri kísérletek ellenére sem sikerült felébreszteni, s az életét nem sikerült megmenteni.

A pop és a rock határán működő Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Neked könnyű lehet, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga vagy Szállj el kismadár. A Republic számos szakmai díjat kapott, minden lemeze - legutóbb a tavaly kiadott Bólints Tibi! - magas példányszámban kelt el. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

A Republic egyik utolsó koncertjét Veszprémben, a Napló meghívására adta 2012. december 21-én. A Veszprém Arénában több ezer rajongó előtt legnagyobb slágereit játszotta a zenekar, amelyhez egy dal erejéig a 350 fős megyekórus is betársult, feledhetetlen élményt nyújtva a közönségnek. A koncerten Cipő 15-20 percenként rövid pihenőt tartott, azonban gyengesége ellenére kiválóan, hiba nélkül énekelte végig a koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!