Belföld

2012.09.04. 07:41

Újabb kábellopás miatt nem járt a HÉV

Keddre virradóra ismét kábelt loptak a H6-os, vagyis a ráckevei hév vonalán, a Helsinki út és a Nagysándor József utca kereszteződésénél, emiatt egy szakaszon nem jártak a szerelvények reggel - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

MTI

A kábellopás miatt áramszünet volt a vonalon, így a szerelvények nem közlekedtek a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere állomás között. A forgalom nem sokkal 9 óra előtt állt helyre, addig pótlóbuszok szállították az utasokat.
A BKK közölte: a tolvajok által okozott kár mintegy 150 ezer forint. A társaság a BKV-val közösen minden hasonló esetben rendőrségi feljelentést tesz, a két cég vezérigazgatója, Vitézy Dávid (BKK) és Bolla Tibor (BKV) pedig nyomravezetői díjat ajánlott fel idén augusztusban azoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását.
 Legutóbb vasárnap este észleltek kábellopást a szakemberek a H6-os vonalon, az elkövetők több millió forintos kárt okoztak. Előzőleg augusztus 27-én 122 méter betáplálási kábelt loptak el ismeretlen tettesek, a kár 1,25 millió forint volt; augusztus 22-én pedig 340 méter kábelt vágtak le az oszlopokról, akkor az okozott kár mintegy 3,5 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!