Belföld

2012.06.08. 06:55

Védeni kell a földeket

Megvédik a magyar földet – jelezte a vidékfejlesztési miniszter azon a sajtótájékoztatón, ahol a készülő földtörvény koncepcióját ismertették, egyszersmind ígéretet tett a jogalkotást megelőző társadalmi vitára, a spekuláció megszüntetésére, a zsebszerződések felszámolására is - Horváth A. Attila kommentárja.

Horváth A. Attila

A törekvés támogathatónak tűnik – bízik is a kabinet abban, hogy konszenzussal sikerül majd megalkotni a törvényt –, mégis érdekes aktualitást ad az elhangzottaknak az a parlamenti szintre emelt, gyakran veszekedéssé fajuló vita, amely éppen a kormány felügyelte állami földbérletek körül bontakozott ki a közelmúltban. Nem mellékesen az volt a kiváltó ok, hogy egy fideszes(!) képviselő, az ex-agrárállamtitkár zöldbárókról és oligarchákról kezdett beszélni, és azóta sem fogta vissza magát: a múlt héten megszellőztetett jelentésében már a szerződéskötések leállítását kérte a szerinte igazolható visszaélések miatt. Utódja (aki amúgy az elszámoltatási kormánybiztos) alig győzi visszaverni a vádakat a különböző médiumokban, ám egyre többször halljuk azt az érdemi cáfolatot nélkülöző reagálást is, hogy „tegyen feljelentést, aki viszszaélésről tud”.

A magyar földet meg kell védeni, ebben talán mindenki egyetért; csak abban nem, hogy kitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!