Belföld

2011.03.05. 12:43

Szt-tisztként szolgált Horváthné Fekszi Márta?

Beazonosítható Horváthné Fekszi Márta, a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára is, mint olyan személy, akit a BM személyzeti osztálya szt-tisztként tartott nyilván - írta szombati számában a Magyar Nemzet a Szigoruantitkos.hu által nyilvánosságra hozott adatokra hivatkozva.

MTI


  
A lap azt írta: "a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára ezek szerint a III/II-es csoportfőnökség állományában D–249 és K–583-as fedőkód alatt dolgozott, vagyis a központi kémelhárítás és a külföldi hírszerzés kötelékében".
   
Horváthné Fekszi Márta név szerint nem szerepel az szt-tisztként nyilvántartottak névsorában - írta a lap, hozzátéve, hogy személyére vonatkozóan mégis találhatók adatok a honlapon, közzétették ugyanis anyja nevét és születési dátumát.
   
A Szigoruantitkos.hu oldal szerint – a Magyar Nemzet által a volt külügyi államtitkárként beazonosított személy – D–249 és K–583 fedőkód alatt dolgozott, 1981-ben a BM III/II-es csoportfőnökség (ez a kémelhárítás) 10-es osztályán. A 10-es osztályon azokat alkalmazták, akik a nemzetközi együttműködéssel, a vámeljárásokkal, valamint az idegenforgalommal kapcsolatos területeken dolgoztak - írta a Magyar Nemzet.
   
A lap emlékeztet arra, hogy egy éve már megkeresték a volt államtitkárt, aki akkor tagadta, hogy szigorúan titkos tisztként alkalmazták volna, igaz, a lap akkor úgy értesült, hogy a III/I-es csoportfőnökség 8-as osztályánál volt.
   
Horváthné Fekszi Márta akkor a lapnak azt mondta, hogy minden külügyesnek volt köze az állambiztonsághoz. Azt közölte, hogy konzulként dolgozott, és érkeztek bizonyos kérések hozzá, amelyeket kérdés nélkül teljesített. Elmondása szerint állampolgársággal, anyakönyvezéssel, útlevéllel és vízummal kapcsolatos feladatai voltak - számolt be a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!