Belföld

2011.02.24. 10:12

Riadalom a postán: fehér por egy borítékban

Ártalmatlan édesítőszer volt a dunavarsányi postán csütörtök délelőtt talált borítékban, így a fehér por további vizsgálatára, illetve eljárásra sincs szükség – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy ismeretlen eredetű fehér port tartalmazó borítékra bukkantak a dunavarsányi postán.
   
Loch Erika, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a helyszínre kivonultak a szigetszentmiklósi önkormányzat hivatásos tűzoltói is, akik az ÁNTSZ illetékeseit kérték fel a por vizsgálatára.
   
Időközben a rendőrség és a posta felkutatta a nagyméretű bélelt boríték feladóját, így derült ki, hogy ártalmatlan édesítőszer okozta a riadalmat - mondta Kovács Viktória.
   
Egy dunavarsányi idős férfi interneten rendelt magának cukorbetegek számára gyártott édesítő port, amelynek egy része a bélelt boríték felső részén lévő lyukakon kiszóródott. Ennek láttán értesítették a postások a rendőrséget, illetve a katasztrófavédelmet. Mivel a feladó cég és a címzett személy is tisztázta magát, további vizsgálatra, illetve rendőrségi eljárásra nincs szükség – közölte a szóvivő.
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!