Belföld

2011.02.03. 15:19

EU-elnökség - Magyar részvétel a holdújév pekingi kulturális programjain

Táncosokkal, megasztáros sztárokkal, énekesekkel képviselteti magát a kínai főváros tavaszünnepi fesztiválján Magyarország, mint az Európai Unió soros elnökségét adó országa.

MTI

A kínai holdújév első napján nagy érdeklődéssel kísért előadásokkal mutatkozott be a Csaojang (Chaoyang) kerület tavaszünnepi fesztiválján a nyíregyházi táncosokból álló neves 4 for Dance együttes, valamint öt magyar énekes, köztük a Megasztár első sorozatának győztese, Tóth Vera és a 2009. évi nyertes Király Viktor.
   
A kelet-pekingi kerület hatalmas parkját a Tavaszünnephez kötődő szabadság idején 4-500 ezren szokták felkeresni. Színpadán jeles helyi előadóművészek is fellépnek, de az idén nyolc európai ország is képviselteti magát. Magyarország külön standdal van jelen, ahol kínai nyelvű ismeretterjesztő paravánokról, szórólapokból tudhatnak meg többet a kínaiak Hsziungjaliról (Xiongnyali), vagyis Magyarországról.
   
A Magyar tavasz hangjai című összeállítás a magyar EU-elnökség kulturális megjelentetésének része Kínában - tájékoztatta az MTI-t Nagy Gábor, a magyar nagykövetség kulturális tanácsosa. Mint mondta, a csoport 12 előadást tart a Csaojang park nagy színpadán, és egy külön kulturális központba szervezett 60-70 perces programjuk is lesz.
   
Arra kérdésre, hogy az EU-elnökséghez kapcsolódóan terveznek-e más megjelenést, Nagy Gábor elmondta: vannak további elképzeléseik, a következő alkalom már biztos, áprilisban a Puskás - Hungary című film vetítése lesz. Hozzátette: a Puskás Ferenc legendás labdarúgó élettörténetét bemutató film hanganyagának kínai nyelvre fordítása épp most van folyamatban.


Dosszié az EU-elnökség híreivel - Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!